Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac frontal la CCR

CCR

Curtea Constituţională nu are cum să decidă repetarea votului din Senat decât printr-un abuz de drept, este de părere vicepreşedintele PLR Daniel Barbu. Presedintele CCR, August Zegrean, a declarat cu o zi in urma ca daca Hotararea e neconstitutionala se poate relua votul.

CCR va judeca pe 6 mai contestaţia PNL privind hotărârea Senatului referitoare la rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova.

'Curtea nu are cum să decidă repetarea votului decât printr-un abuz de drept. Aşa cum orice cetăţean este prezumat inocent până când un judecător nu decide altfel, printr-o sentinţă motivată, orice lege e prezumată constituţională până în clipa când CCR nu spune altfel, deci, nu decide printr-o hotărâre că respectivul text în totalitatea lui sau în anumite părţi este constituţional (...) Deci atât timp cât nu se ridică o excepţie de neconstituţionalitate, orice act normativ este prezumat constituţional. Deci la data votului, deşi am văzut că unii senatori PNL ţipă cum a votat Senatul împotriva Constituţiei, nu au ţipat, în mod curios, pe 25 martie cum DNA însuşi prin intermediul Ministerului Justiţiei a indicat bază legală art. 173, Legea 96. Deci, Senatul a fost extraordinar de cuminte şi a făcut ceea ce a vrut DNA să facă, Comisia juridică a reţinut aceeaşi bază legală, plenul a reţinut aceeaşi bază legală', a declarat Daniel Barbu.

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, a declarat, joi, ca votul din Senat pentru incuviintarea arestarii preventive a lui Dan Sova poate fi reluat in cazul în care va fi declarată neconstituţională hotărârea Senatului

"Dacă am zice că e neconstituţional, cred că ar trebui să adopte altă hotărâre. (...) Dacă hotărârea aia nu-i bună, dacă ar fi declarată că nu e bună, ar trebui să dea alta, nu?", a afirmat şeful CCR. Întrebat dacă într-o astfel de situaţie se va reinterpreta votul din 25 martie, Zegrean a spus că trebuie să se rejudece cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive în cazul Şova.

"Nu, să rejudece cererea aceea, mă gândesc aşa. (...) Altfel cum? Până acum, hotărârile Parlamentului care au fost declarate neconstituţionale au fost refăcute, s-au luat alte hotărâri. Se reia totul de la capăt. Voi aţi vrea să vă spun acum aşa: dacă vine la noi dosarul acela şi admitem, îl arestează pe Şova. Nu pot să vă spun aşa ceva, pentru că nici nu-i adevărat. Deci se reia votul, se face altă hotărâre", a explicat şeful CCR.

Citeste si:

Precedentul la cazul Dan Sova, invocat de CCR

Zegrean spune ca se poate relua votul la Dan Sova

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.