Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC în Finlanda: Mai multe persoane, printre care și polițiști, au fost rănite de un atacator / UPDATE: ȘASE morți / VIDEO

UPDATE Două persoane au fost ucise şi alte şase rănite după ce au fost înjunghiate vineri în oraşul finlandez Turku de un individ ce pare a fi un imigrant, a anunţat poliţia locală la o conferinţă de presă, relatează ediţia online a postului YLE.

Atacul a avut loc în Piaţa Puutori, situată în centrul acestui oraş din sud-vestul Finlandei. Atacatorul a fost împuşcat în picior de un poliţist şi a fost arestat.

Citește și: Imobilele lui Dorin Cocoș, tot în „familie”! Cine este personajul care a achiziționat spațiile scoase la licitație de ANAF

Poliţia a anunţat la scurt timp după incident că a început o operaţiune de căutare al altor posibili agresori sau complici şi a cerut populaţiei să evite centrul oraşului Turku. Dar, la conferinţa de presă, ministrul de interne Paula Risikko a spus că acum respectiva zonă poate fi considerată sigură.

Ea a mai menţionat că deocamdată nu se ştie identitatea agresorului, dar se lucrează pentru stabilirea ei împreună cu autorităţile însărcinate cu imigraţia, acesta fiind aparent un imigrant.

Citește și: S-a AFLAT! Cât de bogat este, de fapt, Marian Godină

De asemenea, în acest stadiu al anchetei atacul nu este considerat de autorităţile finlandeze ca fiind unul terorist.

Agenţia Xinhua a scris anterior că a fost un atac multiplu, desfăşurat de mai multe persoane în acelaşi timp în mai multe locaţii din centrul oraşului. Un martor ocular a declarat unui reporter al acestei agenţii că a văzut mai mulţi indivizi având asupra lor cuţite de mari dimensiuni şi care atacau trecătorii la întâmplare. Însă autorităţile au confirmat doar atacul din Piaţa Puutori şi încă investighează dacă au participat şi alte persoane în afara celui reţinut.

Citește și: S-au bucurat de minivacanță, acum vor recupera! Cine sunt bugetarii care azi au program prelungit, iar sâmbătă vor lucra

UPDATE Mai multe persoane au fost înjunghiate vineri în oraşul finlandez Turku, relatează ediţia online a postului YLE, care anunţă un bilanţ provizoriu de un mort şi doi răniţi.

Agenţia Xinhua scrie că a fost un atac multiplu, desfăşurat de mai multe persoane în acelaşi timp în mai multe locaţii din centrul oraşului. Un martor ocular a declarat unui reporter al acestei agenţii că a văzut mai mulţi indivizi având asupra lor cuţite de mari dimensiuni şi care atacau trecătorii la întâmplare.

Citește și: Umbra lui Klaus Iohannis! Totul despre bruneta MISTERIOASĂ care este mai mereu lângă președintele României

Alte surse relatează despre cinci sau şase răniţi. Cel puţin o persoană a fost văzută zăcând pe jos la locul atacului din Piaţa Puutori, situată în centrul acestui oraş din sud-estul Finlandei, fiind aparent cea ucisă.

Poliţia a confirmat arestarea unui suspect, care a fost împuşcat în picior. A fost anunţată şi desfăşurarea unei operaţiuni pentru găsirea unor eventuali alţi participanţi sau complici la acest atac.

Citește și: Suma colosală pe care o pierde o rețea de socializare dacă îi blochează contul lui Trump

UPDATE Diverse informații spun că 6 persoane au murit în urma atacului.

UPDATE Un suspect a fost împuşcat de poliţie în picior şi a fost reţinut. Cel puţin o persoană a fost văzută zăcând pe jos la locul atacului şi există un număr încă neprecizat de răniţi.

UPDATE Sursele media locale informează că atacatorul a fost împușcat în  picior. Conform martorilor, acesta striga ”Allahu Akbar!” în timpul atacului.

UPDATE Se pare că ar fi vorba despre 5 victime. Poliția le cere cetățenilor să evite deplasările în centrul orașului.

Citește și: Ieșire furtunoasă a lui Rareș Bogdan! „De unde demența asta?”

Un atac, nu se știe dacă e terorist, a avut loc, în urmă cu puțin timp în orașul Turku, din Finlanda. Se pare că atacatorul a fost împușcat, dar nu se știe dacă a murit.

Conform primelor informații, un individ înarmat cu un cuțit a înjunghiat mai multe persoane, printre care și câțiva polițiști, înainte de a fi împușcat. Se pare că o persoană a murit.

Citește și: Guvernul Tudose le pregătește o adevărată lovitură producătorilor de apă minerală! Despre ce e vorba

știre în curs de actualizare

content-imagecontent-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.