Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac la adresa lui Augustin Lazăr şi a Laurei Codruţa Kovesi: 'Să plece'

per.ro
Danut Pop

Un nou atac dur la adresa Laurei Codruţa Kovesi şi a procurorului general, Augustin Lazăr. Şeful PER, Dănuţ Pop a aruncat vorbe grele la adresa acestora şi le-a transmis că trebuie să plece din funcţiile pe care le ocupă acum. "Dacă punem pumnul în gura presei, așa cum încearcă în aceste zile procurorul general, Augustin Lazăr, cine va mai semnala abuzurile care se fac în Justiție? În România zilelor noastre, se vorbește din ce în ce mai puțin despre garanțiile pe care trebuie să le primească toți cei care ajung în fața instanțelor. Au rămas câteva voci izolate, pe la Uniunea Națională a Judecătorilor din România sau prin CSM, care mai ridică această problemă și care au curajul să spună că politica penală a unui stat nu o fac nici procurorii și nici președintele țării.

Altfel, deși ne lăudăm cu progresele pe care le-am făcut, Justiția din România este într-un blocaj total. Iar principalii vinovați sunt șefa DNA Laura Codruța Kovesi, procurorul general Augustin Lazăr, dar și cei care s-au perindat pe la conducerea Consiliului Superior al Magistraturii și care au tăcut fie din lașitate, fie pentru că se știau cu musca pe căciulă. Putem vorbi practic de un cerc închis, de un soi de castă, unde nicio instituție nu taxează derapajele celeilalte instituții și toată lumea își dă mâna pe sub masă cu serviciile secrete.

Asta este Justiția pe care Kovesi și Lazăr vor să o facă în România. Pentru ei nu există reguli, nu există separația puterilor în stat, există doar dominația lor supremă. Cine o să îndrăznească să o ancheteze pe Laura Codruța Kovesi? Augustin Lazăr? Care a fost „albit” de procurorii lui Kovesi ca să poată accede în funcția de procuror general. Cât despre declarațiile prin care cei doi au arătat fie că nu cunosc legea, fie că nu sunt dispuși să o respecte, nu o să vedem vreo mustrare din partea celor de la CSM.

Dacă vrem să aveam cu adevărat o Justiție independentă și un stat de drept puternic, Lazăr și Kovesi trebuie să plece. DNA și Ministerul Public trebuie conduse de oameni integri, care să nu facă nici jocurile SRI, nici ale politicienilor. Și pentru care chiar și colegii lor să fie la fel de egali în fața legii ca orice cetățean și să răspundă atunci când calcă pe bec", a spus Pop într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.