Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac la ministrul Finanțelor: Nu știe ce e administrația publică locală

Declaraţia ministrului de Finanţe despre administraţia publică locală este aberantă şi arată că nu ştie ce înseamnă acest domeniu, a declarat luni preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, Valer Suciu, amintind că se strâng deja semnături pentru grevă.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus că se gândeşte la o reformă a administraţiei publice, arătând că ar trebui să plece din sistem cei aproximativ 20 la sută de angajaţi care sunt ineficienţi în posturile pe care le ocupă.

"Este o declaraţie destul de aberantă, pentru că dânsul cred că nu ştie ce este administraţia publică locală. Dacă vrea reducere, atunci să se ducă să facă reformă în administraţia centrală, pentru că cei din administraţia locală sunt singurii care produc. Deci acesta este sectorul de activitate care produce şi el aici vrea să facă reduceri de personal? Este o declaraţie haotică, aberantă", a spus preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA).

Valer Suciu a precizat că declaraţia ministrului Finanţelor este cu atât mai nepotrivită cu cât domenii întregi se confruntă de ani de zile cu deficit de personal, această situaţie fiind în asistenţă socială, la impozite şi taxe locale sau la urbanism.

"Este nevoie de personal, la o comună cu 10 salariaţi, dacă tai 20 la sută înseamnă că dai afară doi şi mai rămâi cu opt oameni. Sunt declaraţii aberante", a mai spus liderul sindical.

În opinia preşedintelui FNSA, numărul de personal ar trebui reglat în fiecare sector de activitate, în funcţie de specificul activităţii desfăşurate şi de problematicile existente, iar astfel de calcule nu se pot face procentual.

Valer Suciu a mai spus că astfel de decizii nu pot fi luate fără acordul sindicatelor şi a amintit că sindicatele din administraţie publică au demarat deja procesul de strângere de semnături în vederea declanşării grevei generale.

"Noi strângem semnături pentru greva generală. Păi nu vă daţi seama că sare în aer toată administraţia dacă s-ar întâmpla aşa ceva? În plan local, Consiliul Local şi primarul fac regula, nu ministrul de Finanţe", a mai spus Suciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.