Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac la televiziunea din Kosovo: O grenadă, aruncată în curtea instituţiei / VIDEO

twitter.com
kosovo atac

O grenadă de mână a fost aruncată în curtea sediului televiziunii din Kosovo RTK, luni seara, un atac revendicat de militanţi care protestează împotriva unui proiect de acord privind graniţa cu Muntenegru, relatează DPA. Transmiţătoarele din curte au fost uşor deteriorate, dar nu au existat victime şi emisia nu a fost întreruptă, a declarat marţi un oficial al poliţiei. Acordul privind stabilirea graniţei şi unul cu Serbia mediat de UE care dă mai multă autonomie zonelor populate de sârbi au alimentat tensiunile politice în ultimele 10 luni.Kosovo, cu 1,8 milioane de cetăţeni, în majoritate etnici albanezi, şi-a declarat independenţa faţă de Serbia în 2008, dar nu este recunoscută de către Belgrad.

Parlamentul urmează să voteze la 1 septembrie asupra acordului privind stabilirea unei graniţe încă nedefinite cu Muntenegru şi despre care partidele de opoziţie susţin că va conduce la pierderea de către Kosovo a aproximativ 8.000 de hectare de pământ. Militanţi care trăiesc în apropierea graniţei cu Muntenegru au revendicat atacul cu grenadă de mână, potrivit unui scrisori publicate marţi de media din Kosovo. Acelaşi grup a anunţat totodată că a aruncat o grenadă propulsată de o rachetă, în urmă cu două săptămâni, fără a provoca victime. În ultimele 10 luni, deputaţi ai opoziţiei au recurs la folosirea de gaze lacrimogene în interiorul parlamentului pentru a protesta împotriva celor două acorduri şi susţinători ai opoziţiei au avut confruntări cu poliţia, anunţă Agerpres.

Guvernul din Kosovo insistă că acordul cu Muntenegru este o condiţie cheie pentru ca cetăţenii săi să beneficieze în cele din urmă de un regim fără vize în cadrul UE, în timp ce opozanţii consideră acordul o trădare a intereselor naţionale. Potrivit Reuters, Kosovo a semnat un acord politic şi comercial cu UE, dar este încă nerecunoscut de cinci state membre ale blocului comunitar: Spania, Cipru, România, Grecia şi Slovacia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.