Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Atac masiv de rachete asupra orașului natal al lui Zelenski: 'Există morți și răniți' / Sirenele de raid aerian au pornit pe tot teritoriul Ucrainei

epthinktank.eu
razboi ucraina

UPDATE 13 iunie, ora 14.40: Ultimul bilanț indică 10 morți

Cel puţin 10 persoane au fost ucise într-un atac cu rachete ruseşti care au lovit marţi un bloc de apartamente şi un depozit din Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, au declarat oficiali locali, citaţi de Reuters, informează News.ro.

Un bilanţ anterior indica şase morţi şi 25 de răniţi.

Guvernatorul regional Serhi Lîsak a declarat că patru persoane au fost ucise în blocul de apartamente şi şase în depozit. Primarul Oleksandr Vilkul a anunţat că o persoană este încă prinsă sub dărâmături şi că 28 au fost rănite, 12 dintre ele fiind tratate în spital.

UPDATE 13 iunie, ora 11.26: Numărul morților crește după atac

Numărul morților în atacul cu rachete rusești asupra orașului Kryvji Rih din centrul Ucrainei a crescut la șase, potrivit primarului. Operațiunea de salvare din orașul natal al președintelui Volodimir Zelenski este încă în desfășurare, după cum explică Oleksandr Vilkul într-un mesaj pe Telegram.

Potrivit autorităților, un bloc de locuințe cu cinci etaje a fost lovit. Inițial, s-a vorbit despre trei decese. Se crede că mai multe persoane se află încă sub dărâmăturile clădirii.

UPDATE 13 iunie, ora 08.30: Volodimir Zelenski reacționează

„Mai multe rachete teroriste, ucigașii ruși își continuă războiul împotriva clădirilor rezidențiale, a orașelor obișnuite și a oamenilor. Din păcate, există morți și răniți. Operațiunea de salvare din Kryvyi Rih continuă. Condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut apropiații! Teroriștii ruși nu vor fi niciodată iertați și vor fi trași la răspundere pentru fiecare rachetă pe care o lansează”, a declarat Volodimir Zelenski, care a publicat și o filmare de la fața locului.

Știrea inițială:

Rușii au lansat un atac „masiv cu rachete" asupra orașului Krivoi Rog din centrul Ucrainei, susțin autoritățile ucrainene. În urma atacului sunt mai mulți morți și răniți, mai anunță ucrainenii, potrivit Reuters.

Exploziile au ucis și rănit persoane și au deteriorat infrastructura civilă, au declarat marți dimineață oficialii ucraineni.

„Un atac masiv cu rachete asupra Krivoi Rog.... Există morți și răniți", a comunicat Serhiy Lisak, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, pe Telegram.

Nu este clar câte rachete au lovit orașul. Mai multe clădiri civile au fost lovite, inclusiv un imobil cu cinci etaje, a spus Oleksandr Vilkul, primarul orașului ucrainean.

„Probabil că există oameni sub dărâmături", a anunțat Vilkul pe Telegram.

Marți, sirenele de raid aerian au pornit pe tot teritoriul Ucrainei. Oficialii militari de la Kiev au declarat că forțele de apărare aeriană au distrus toate rachetele rusești care vizau capitala ucraineană.

Comandamentul militar suprem al Ucrainei a declarat că forțele aeriene au distrus 10 din cele 14 rachete de croazieră și una dintre cele patru drone de fabricație iraniană care vizau diferite regiuni ale țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.