Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC MASIV în Turcia: Kurzii au aruncat în aer conducta de gaze ce vine din Iran

soldati atac pkk

Fluxul de gaze naturale din Iran spre Turcia a fost oprit după o explozie la o conductă în estul Turciei, a declarat vineri un înalt oficial iranian agenţiei semioficiale de presă iraniene Tasnim, informează Reuters.

"Fluxul de gaze din Iran spre Turcia a fost oprit temporar după explozia provocată de unele grupuri de opoziţie din interiorul Turciei în jurul orei 18:30 GMT joi seară", a declarat un oficial din Ministerul de Interne, Majid Aghai, pentru Tasnim.

Citește și: ȘOCANT Un rechin a mâncat o vacă / VIDEO

Actele de sabotaj sunt un lucru obişnuit asupra conductelor ce duc în Turcia din Iran şi Irak, unde se află bazele grupării armate Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Un acord de încetare a focului de doi ani între PKK şi statul turc a fost întrerupt în iulie anul trecut, declanşând noi violenţe.

PKK a condus o insurgenţă timp de trei decenii în care au fost ucise peste 40.000 de persoane, iar formaţiunea este considerată grupare teroristă de Turcia, Statele Unite şi Uniunea Europeană, notează agerpres.ro.

Citește și: Cristian Tudor Popescu șterge pe jos cu Dacian Cioloș: Sper să rectificați. Ați mai făcut asta când ați greșit

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.