Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac nemaivăzut la CCR : ‘Românii au fost trădați de stat’

CCR

Naționaliștii reuniți în polul format din partidul Forța Națională și din Partidul România Unită au atacat decizia CCR de neconstituționalitate a conversiei datoriilor în franci elvețieni la cursul istoric și au declarat că ”românii au fost trădați de stat și lăsați fără protecție în fața băncilor hrăpărețe”.

”Statul român nu i-a protejat pe români în perioada în care băncile făceau campanii deșănțate pentru luarea de credite în franci elvețieni și foloseau tot felul de tertipuri pentru a-i convinge pe români că aceste credite sunt cele mai avantajoase. În timp ce alte state europene și-au protejat cetățenii după schimbarea dramatică a cursului francului elvețian, România îi lasă pe cetățenii ei să plătească nejustificat de mult pentru aceste credite, ceea ce a dat naștere la nenumărate tragedii”, se spune în comunicatul comun al celor două partide.

Forța Națională și PRU au solicitat de asemenea ”Parlamentului României să găsească o formulă prin care să adopte o lege de protejare a românilor datornici în franci elvețieni în așa fel încât aceștia să nu fie lăsați la mâna băncilor. Statul român actual se caracterizează prin aceea că e grabnic la a impune obligații cetățenilor săi, dar dispare cu desăvârșire în momentul în care trebuie să își îndeplinească rolul obligatoriu de protector al acestora”.

Interesant că în acest comunicat comun al Forței Naționale și al PRU care au decis duminică să se unească semnătura nu mai este a lui Bogdan Diaconu, demis de la șefia PRU, ci a lui Robert Bugă, prim-vicepreședinte al formațiunii, dar și a lui Viorel Popescu, președintele FN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.