Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC neobișnuit al Coreii de Nord asupra vecinilor din Sud

coreea

Parchetul din Seul suspectează Coreea de Nord de piratarea unor conturi de e-mail a zeci de responsabili sud-coreeni în acest an, ultimul dintr-o serie de atacuri cibernetice atribuite Phenianului, a raportat luni agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citată de AFP.

Investigaţiile au arătat că au fost decriptate parolele de la e-mail-urile a 56 de persoane, printre care se aflau oficiali din ministerele Afacerilor Externe, Apărării şi Unificării, de către "un grup legat de Coreea de Nord" , indică Yonhap, citând Biroul suprem al parchetului sud-coreean.

Citește și: A fost AMENDAT pentru acest Porsche UNIC în lume / FOTO

Potrivit Yonhap, hackerii au creat 27 de site-uri de phishing (momeli, tehnici vizând , între altele, obţinerea de date personale ale victimelor), utilizând un server hosting gratuit în luna ianuarie.

Aceste site-uri au fost prezentate ca portaluri web operate de Ministerul Apărării, universităţi şi companii legate de apărare cu scopul de a sustrage parolele, potrivit aceleiaşi surse.

Citește și: Descoperire EPOCALĂ în lupta împotriva CANCERULUI: Condimentul care UCIDE boala

O anchetă este în curs de desfăşurare pentru a verifica dacă informaţii confidenţiale au fost divulgate.

Aceste informaţii intervin la doar câteva zile după ce poliţia de la Seul a declarat că Coreea de Nord a sustras date personale a peste 10 milioane de clienţi sud-coreeni ai unui centru comercial on-line sud-coreean Interpark.

Citește și: Care e cea mai mare durere pe care o poate suporta corpul uman

Agenţia Naţională a Poliţiei sud-coreene indicase joi că principala agenţie de spionaj a Nordului - Biroul General de Informaţii - s-ar afla la originea atacului în care aceleaşi coduri şi numere de identificare a adreselor de internet fuseseră utilizate anterior de către Coreea de Nord pentru atacuri online.

Tensiunile dintre cele două părţi ale peninsulei coreene sunt mari, după ce Phenianul a efectuat cel de-al patrulea său test nuclear în ianuarie, urmat de o serie de teste cu rachete balistice, titrează agerpres.ro.

Citește și: Un celebru revoluționar și politician aruncă BOMBA: Pokemon Go e opera unei civilizații necunoscute

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.