Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE / VIDEO Atac de amploare asupra nordului și vestului Ucrainei: e cel mai mare asalt aerian asupra unei regiuni

voanews.com
rachete rusia

Atac de amploare asupra nordului și vestului Ucrainei: e cel mai mare asalt aerian asupra unei regiuni

UPDATE 15 august, ora 09.05: Cel puțin trei morți

Rusia a lansat un atac aerian la scară largă asupra regiunii vestice ucrainene Lviv şi a regiunii Volin, din nord-vest, cauzând moartea a cel puţin trei persoane şi rănirea altor câtorva zeci, potrivit oficialilor, informează Reuters, potrivit Rador.

Trei persoane au murit şi mai multe au ajuns la spital, în oraşul Luţk, după ce a fost lovită o întreprindere de afaceri, a scris pe Telegram Iuri Pohuliaiko - guvernatorul regiunii Volin, unde Luţk este centru administrativ. Regiunea Volin se învecinează la vest cu Polonia - stat membru NATO. Nu există victime în urma atacului aerian rusesc asupra regiunii Lviv, potrivit informaţiilor preliminare, însă au fost avariate peste 100 de clădiri rezidenţiale, fiind sparte peste 500 de ferestre şi a fost distrus un teren de joacă de la o grădiniţă. "Multe rachete au fost doborâte, însă au fost lovite şi obiective din Lviv", a scris pe aplicaţia de mesagerie Telegram primarul oraşului, Andri Sadovi, adăugând că au fost emise ordine pentru evacuarea a cel puţin o clădire de apartamente ce luase foc. Forţele Aeriene ale Ucrainei au comunicat că au distrus 16 dintre cele cel puţin 28 de rachete lansate de Rusia atât din aer, cât şi de pe mare. Nu este clar, deocamdată, câte rachete au vizat regiunile Lviv şi Volin.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un atac aerian de amploare a vizat nordul și vestul Ucrainei. Pagubele sunt importante și există persoane rănite, au anunțat autoritățile ucrainene, potrivit Reuters, informează Mediafax.

Rușii au lansat un atac aerian asupra regiunii Liov din vestul Ucrainei și a regiunii Volîn din nord-vest, lovind mai multe clădiri, rănind oameni și forțând evacuări, au declarat oficiali ucraineni. „Multe rachete au fost doborâte, dar au existat și lovituri în Liov", a anunțat primarul orașului, Andriy Sadovyi, pe Telegram.

Dimensiunea atacului și amploarea totală a pagubelor din Liov nu au fost încă stabilite. Anterior, guvernatorul regiunii Liov, Maxim Kozitsky, a declarat că „grupuri de rachete rusești" se îndreaptă spre regiune. Presa ucraineană a relatat că, potrivit informațiilor preliminare, atacul de marți a fost cel mai mare asalt aerian asupra regiunii Liov de la începutul războiului, în februarie 2022.

Context

Până acum, regiunea Lviv, care este departe de liniile de front și se învecinează cu Polonia, a fost ferită de atacurile aeriene ale Rusiei. Totuși, în iulie, șapte persoane au fost ucise când o rachetă a izbit o clădire rezidențială.

Atacurile aeriene din noaptea de luni spre marți au vizat și regiunea Volîn, aflată la nord de Liov. O unitate comercială din orașul Lutsk a fost lovită și cel puțin două persoane au fost rănite, au transmis autoritățile locale pe Telegram. De asemenea, cel puțin o persoană a fost rănită în urma atacului asupra regiunii ucrainene Dnipropetrovsk, în sud-vestul Ucrainei, unde o unitate economică a fost lovită și a izbucnit un incendiu, a anunțat Serhiy Lisak, guvernatorul regiunii, pe Telegram.

Alerte de raid aerian au fost emise pentru întreaga Ucraină timp de aproximativ două ore, pe parcursul nopții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.