Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac puternic cu drone al ucrainenilor în Peninsula Crimeea anexată. Zeci de militari ruși ar fi fost uciși și distruse multe instalații militare

Ukrinform
atac crimeea

Ucraina a anunţat că a lovit o bază militară din Crimeea

Serviciul de securitate SBU şi forţele armate ucrainene au lansat un atac la scară largă cu drone asupra poziţiilor militare ruse din Peninsula Crimeea ocupată, a informat presa ucraineană vineri seară, informează Reuters citat de Rador.

Zeci de militari ruşi au fost ucişi şi răniţi, a informat vineri portalul de ştiri Ukrainska Pravda, citând surse SBU.

A fost publicată şi o fotografie cu nori de fum.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, Brigada 126 a Flotei Ruse de la Marea Neagră a fost atacată în satul Perevalne, nu departe de capitala Crimeei, Simferopol.

Alte mass-media ucrainene au relatat, de asemenea, despre operaţiune, spunând că dronele au putut ocoli apărarea antiaeriană rusă şi au lovit un depozit de muniţii şi alte echipamente militare. Sursele care au vorbit cu presa ucraineană au sugerat că forţele de ocupaţie ruse au fost prinse pe nepregătite.

Agenția ucraineană de informații militare GUR a declarat vineri că un atac cu dronă ucraineană a lovit o bază militară rusă în interiorul Crimeei anexate, în timp ce locuitorii au raportat victime, explozii și închiderea unui drum. La începutul zilei de vineri, Rusia a raportat unul dintre cele mai mari raiduri aeriene ucrainene coordonate de până acum deasupra teritoriului controlat de Rusia, dar a declarat că sistemele de apărare aeriană au doborât toate cele 42 de drone care au atacat Crimeea înainte ca acestea să își atingă țintele.

Oficialii serviciilor de informații ucrainene au declarat că atacul a lovit Brigada 126 de apărare de coastă a Rusiei, cu sediul în Perevalnoie, un oraș situat la peste 200 km de teritoriul controlat de Ucraina. "Confirmăm că a existat o lovitură", a declarat purtătorul de cuvânt al GUR, Andri Iusov, potrivit site-ului media ucrainean Liga.Net.

Moscova a anexat Crimeea din Ucraina în 2014, declarând-o teritoriu rusesc. Statele Unite afirmă că sprijină atacurile ucrainene asupra țintelor militare rusești din peninsula de la Marea Neagră din cauză că aceasta ar trebui demilitarizată.

"Oamenii - nu doar pe teritoriul ucrainean, ci și în Crimeea - trebuie să își amintească și să creadă că victoria noastră și eliberarea lor nu sunt departe", a declarat șeful serviciilor de informații militare ucrainene Kirilo Budanov, referitor la atacul de vineri.

Locuitorii din Perevalnoie, care au postat pe aplicația de mesagerie Telegram, au relatat că au auzit explozii de la baza militară și că există victime.

Reuters nu a putut verifica în mod independent aceste informaţii.

"Două persoane au murit în poligonul de tragere, una a fost transportată la spital în stare gravă. Acestea sunt informații de sus, de la poligonul de tragere", a declarat un utilizator poreclit Abdul Has, a cărui fotografie de profil arată un bărbat în uniformă camuflată.

Un alt utilizator, Vlad the Local, a spus că aproximativ o persoană a murit. "De ce a fost închisă o poartă către orașul militar?", a întrebat utilizatorul Julia Julia.

Un alt locuitor cu indicativul Lis le-a cerut celorlalți să nu divulge informații.

"Locuitorilor din Perevalnoie, vă recomand cu tărie: nu scrieți aici ce s-a întâmplat și cum, pentru că aşa îi ajutăm să direcționeze focul în viitor", a scris Lis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.