Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac puternic în capitala Siriei! Un lider al Gărzilor Revoluţiei, trupele de elită ale Iranului, ar fi fost ucis / Video

SANA
damasc atacuri aeriene

Atac puternic în capitala Siriei! Un lider al Gărzilor Revoluţiei, trupele de elită ale Iranului, ar fi fost ucis / Video

O clădire rezidenţială din cartierul Mazzeh din Damasc, capitala Siriei, a fost bombardată sâmbătă într-un atac care ar fi provocat moartea a cinci persoane şi pe care presa oficială siriană l-a atribuit Israelului, scrie AFP. În locul respectiv avea loc o "reuniune a liderilor pro-iranieni", potrivit unei organizaţii a opoziţiei siriene, iar o sursă Reuters a declarat că în atac ar fi fost ucis un oficial al Gărzilor Revoluţiei, trupele de elită ale regimului iranian, anunță news.ro.

"Un atac israelian cu rachetă a vizat o clădire de patru etaje, ucigând cinci persoane (...) şi distrugând întreaga clădire în care se întâlneau lideri pro-iranieni", a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, o organizaţiei a opoziţiei siriene cu sediul în Marea Britanie, care dispune de o vastă reţea de surse în Siria devastată de război.

Alte media locale au relatat, de asemenea, că s-au auzit explozii în capitala siriană

Atacul israelian cu rachete asupra capitalei siriene Damasc a ucis sâmbătă un membru al Gărzilor Revoluţionare iraniene şi a rănit alte persoane, a declarat pentru Reuters o sursă de securitate din cadrul alianţei regionale pro-Siria.

Sursa de securitate, care face parte dintr-o reţea de grupuri apropiate de guvernul sirian şi de principalul aliat al acestuia, Iranul, a declarat că imobilul cu mai multe etaje care a fost lovit era folosit de consilierii iranieni care sprijină guvernul preşedintelui Bashar al-Assad şi că a fost în întregime spulberat de "rachete israeliene cu ţintă precisă".

Nu a existat deocamdată niciun comentariu din partea Israelului.

Essam Al-Amin, şeful spitalului Al-Mowasat din Damasc, a declarat pentru publicaţia locală siriană Al-Watan Online că spitalul său a primit un cadavru şi trei răniţi, inclusiv o femeie, în urma atacului de sâmbătă.

Un purtător de cuvânt al Jihadului Islamic palestinian a declarat pentru Reuters că niciun membru al grupării nu a fost rănit în atac, după ce au apărut informaţii că unii dintre militanţii mişcării palestiniene se aflau, de asemenea, în clădirea bombardată.

Israelul desfăşoară de mai mult timp o campanie de bombardamente în Siria împotriva ţintelor care au legătură cu Iranul, dar a trecut la lovituri letale în urma atacului din 7 octombrie asupra Israelului comis de militanţi ai grupării islamiste palestiniene Hamas, care este susţinută de Iran. În decembrie, o lovitură israeliană a ucis doi membri ai Gardienilor Revoluţiei, trupele de elită ale regimului islamic de la Teheran, iar într-un alt atac, pe 25 decembrie, a fost ucis un consilier superior al Gărzilor care supraveghea coordonarea militară dintre Siria şi Iran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.