Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC terorist dejucat în Rusia. Ţinta jihadiştilor era insula Sahalin

sputnik
FSB

Serviciile de securitate ruse (FSB) au anunţat miercuri că au dejucat un atac pregătit de susţinători ai grupării jihadiste Stat Islamic (SI) în Sahalin, o insulă din Extremul Orient rus bogată în hidrocarburi, informează AFP, potrivit agerpres.

"FSB a pus capăt activităţii susţinătorilor SI care pregăteau un atentat răsunător într-o zonă populată din Insula Sahalin", au declarat serviciile de securitate într-un comunicat.

Moscova rămâne neclintită. Kremlinul îşi CLARIFICĂ poziţia faţă de regimul lui Bashar al-Assad

Două persoane - un cetăţean rus şi altul dintr-o republică din Asia Centrală - au fost arestate la Iujno-Sahalinsk, centrul administrativ al regiunii, în cadrul acestei operaţiuni, potrivit aceleiaşi surse.

În timpul percheziţiilor la domiciliile lor, FSB a confiscat un dispozitiv exploziv artizanal, materiale de propagandă ale SI şi literatură extremistă interzisă, adaugă comunicatul.

Anunţul intervine la mai puţin de o lună după o explozie în metroul din Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime al Rusiei (nord-vest), care a făcut 15 morţi şi zeci de răniţi. Potrivit anchetatorilor, presupusul autor, un tânăr atentator sinucigaş originar din Kîrgîzstan, fostă republică sovietică din Asia Centrală, a fost de asemenea ucis în atentat, revendicat de "Batalionul imamului Shamil", un grup puţin cunoscut legat de Al Qaida.

Erdogan tună şi fulgeră la uşa Europei: 'Turcia nu poate aştepta la nesfârşit!'

Kîrgîzstanul, mai ales regiunea sa Oş (sud), este cunoscut pentru a fi furnizat un număr mare de militanţi grupării Stat Islamic în Siria şi Irak.

Gruparea SI a revendicat în schimb atacul ce a făcut doi morţi săptămâna trecută în sediul FSB din Habarovsk în Extremul Orient rus, chiar dacă autorităţile ruse au legat acest atac de un grup neonazist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.