Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC TERORIST în Israel: 'Nu vom lăsa terorismul să ridice capul şi îi vom lovi pe duşmanii noştri cu forţă', spune Benjamin Netanyahu

soldati israelieni

Trei israelieni au fost răniţi duminică de tiruri dintr-o maşină în nordul Cisiordaniei ocupate, au indicat armata israeliană şi surse medicale, ministrul apărării, Benny Gantz, acuzând "teroriştii" de comiterea acestui atac, notează AFP.

Focurile de armă, care au avut loc într-o staţie de autobuz la intersecţia Tapuah, la sud de Nablus, este tipică unui atac al militanţilor palestinieni, potrivit armatei, scrie agerpres.ro.

"Un autovehicul suspect a sosit în intersecţie şi a tras în direcţia unor civililor israelieni", a precizat armata.

"Forţele de securitate israeliene au răspuns deschizând focul asupra autovehiculului suspect care a fugit", a adăugat armata într-un comunicat.

Magen David Adom, echivalentul Crucii Roşii, a raportat că a acordat îngrijiri la trei persoane în vârstă de circa douăzeci de ani, care au fost transportate ulterior la spital. Una dintre persoane era în stare critică, una grav rănită, iar a treia rănită uşor.

Cei trei israelieni au fost identificaţi de oficiali ca studenţi ai unui seminar religios într-o colonie învecinată cu Itamar.

Armata a indicat că "a blocat mai multe drumuri şi urmăreşte autovehiculul suspect".

Benny Gantz, informat despre incident, a promis că forţele de securitate nu se vor odihni "până nu îi vor prinde pe teroriştii responsabili ai atacului", a declarat biroul său într-un comunicat.

"Nu vom lăsa terorismul să ridice capul şi îi vom lovi pe duşmanii noştri cu forţă", a declarat premierul Benjamin Netanyahu într-un comunicat.

Nicio grupare palestiniană nu a revendicat responsabilitatea atacului, dar Yigal Dilmoni, şeful principalei organizaţii de colonişti, Yesha, a acuzat "Autoritatea Palestiniană şi prietenii săi din Hamas", mişcarea islamistă palestiniană care o controlează Fâşia Gaza.

Potrivit Shin Beth, serviciul israelian de securitate internă, forţele de securitate au dejucat anul trecut 238 de atacuri cu arma şi 70 de lovituri cu cuţitul în Cisiordania ocupată şi în Ierusalimul de Est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.