Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac terorist înăbuşit din faşă. Un militar german a fost arestat

dailymail.co.uk
politie germania

Autorităţile din oraşul bavarez Hammelburg (sudul Germania) au arestat un militar german suspectat de planificare a unui atac terorist, au confirmat joi procurori şi surse din cadrul forţelor armate federale Bundeswehr, informează agenţia DPA, potrivit agerpres.

În vârstă de 28 de ani, suspectul se prezenta ca un fost refugiat sirian în landurile Hessa şi Bavaria la sfârşitul anului 2015 şi începutul lui 2016, planificând să comită un atac motivat de xenofobie, a informat presa locală.

Proteste de amploare în centrul Parisului. Forţele de ordine fac uz de gaze lacrimogene - FOTO/VIDEO

Bărbatul a fost trimis ca militar al Bundeswehr-ului în oraşul francez Illkirch şi a intrat pentru prima dată în vizorul autorităţilor când a ascuns o armă de foc obţinută pe căi ilegale într-o toaletă a aeroportului din Viena acum câteva luni, au declarat oficiali.

Potrivit procurorului şef Nadja Niesen, există dovezi care sugerează că bărbatul intenţiona să folosească arma de foc pentru a comite un "act grav de subversiune violentă".

Trump a creat un BAU-BAU pentru imigranţii clandestini. Toţi americanii vor fi protejaţi

Aproximativ 90 de ofiţeri de poliţie au efectuat miercuri raiduri în 16 locuri din Germania, Austria şi Franţa în legătură cu suspectul, a declarat biroul procurorului din Frankfurt.

Un student în vârstă de 24 de ani a fost de asemenea arestat miercuri sub suspiciunea de a fi servit ca un complice. Autorităţile au percheziţionat apartamentul studentului şi au descoperit elemente care încalcă legislaţia germană privind armele, potrivit procurorilor, care nu au oferit detalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.