Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC violent din PNL la 'ayatollahul' Iohannis: 'Românii nu dau doi bani...'

iohannis pnl 2

Liberalii trebuie să găsească o modalitate de a gestiona eşecul de la locale, astfel încât acesta să nu se repete şi la parlamentarele din toamnă. Soluţia ar fi, în viziunea unui senator PNL, debarasarea de Iohannis.

Senatorul Cristian Bodea tună şi fulgeră împotriva Klaus Iohannis şi a liderilor PNL care au promovat servilismul faţă de preşedinte ca singură strategie de partid. Într-o declaraţie pentru stiripesurse.ro, senatorul de Bihor susţine că liderii de la vârful partidului (Gorghiu, Blaga, Bolojan) nu trebuie să plece, ci să înceteze să execute ordinele de la Cotroceni şi să spele imagina lui Iohannis în dauna imaginii partidului.

Vezi şi: Cătălin Predoiu şi-a depus mandatul de preşedinte al organizaţiei PNL Bucureşti

"La Bucureşti, rezultatul era previzibil din toamnă, de când au venit cu poezia cu Buşoi - omul preşedintelui. Le-am spus că Buşoi nu corespunde profilului de candidat pentru bucureşteni. Bucureştenii au nevoie de un şmecher. Uite că Gabi Firea, cât o fi de femeie, e o şmecheră şi asta au votat, asta au respectat. Noi am vrut să venim cu un băieţel cuminte, care a urcat pe funcţii pentru că a fost cuminte pe lângă cineva tot timpul, nu pentru că l-a remarcat cineva şi a câştigat voturi. Asta a fost strategia lui Iohannis sau a cui a gândit-o de la Cotroceni. Le-am spus: oameni buni, aveţi lecţia de la europarlamentare. Oamenii atunci au votat, la Oradea şi nu numai, împotriva lui Crin Antonescu. Au ştiut că Bolojan, deşi l-ar vota şi l-au votat şi acum cu 70%, nu candidează şi au votat cum au vrut ei. Bolojan, preşedintele de la Oradea, a luat 15% atunci, iar acum are 70%. Dovadă că poporul nu-i prost şi nu ascultă orbeşte ce îi zice nu ştiu care. Ori toată strategia la Bucureşti pe asta s-a construit: îl face Iohannis pe Buşoi primar. Au văzut până în iarnă că pe bucureşteni îi doare în fund de ce vrea Iohannis la Bucureşti, că vrea Bucureştiul lui. Asta au văzut-o clar. Şi atunci l-au scos la sinucidere pe Orban, care, în naivitatea lui, a crezut că aşa câştigă Bucureştiul, că el câştigă orice şi apoi câştigă partidul. Ei au ştiut că nu poate, că au văzut scorurile, dar l-au scos ca să scape de el. El a muşcat momeala şi din păcate s-a sinucis mai rău decât au vrut liderii. Apoi au venit cu soluţie tâmpită Marian Munteanu, care o fi fost el în tinereţe un om care a făcut ceva, dar de atunci nu a mai făcut nimic în afară de nişte vorbe şi nişte poveşti. Am revitalizat un moş care în tinereţe a fost erou. Apoi au venit cu Predoiu, care săracul a trebuit să se sacrifice. Şi-a făcut rolul de clovn şi asta e, din păcate, asta i-a rezervat partidul. Ăsta a fost dezastrul pe care ei nu au vrut să-l vadă, pentru că au crezut orbeşte că Iohannis e marele ayatollah al României şi românii se pleacă în faţa lui. Ei bine, românii nu dau doi bani pe un zeu care nu are fulgere şi care consideră că trebuie adulat pentru că el există. Asta e problema principală a partidului", a declarat Cristian Bodea.

Vezi şi: Ludovic Orban explică dezastrul de la PNL: Soluţia pentru redresare

"La Bucureşti trebuie să plece toţi cei care au contribuit la acest dezastru, cei care au făcut parte din echipele de acolo. Oamenii de jos nu-s de vină. Au avut mesaje de doi bani, peste mintea populaţiei, fără rost, fără înţeles. Măcar dacă ne băteam piept la piept cu PSD. Am fost la genunchiul PSD-ului. Asta dovedeşte că pe oameni i-a durut în cot de ce au avut ei de spus. Au avut mesaje tâmpite, strategie tâmpită. 'Soluţia capitală pentru Bucureşti'. Păi soluţia capitală e decapitarea. Ce mesaje sunt astea? Facem mişto de noi. Totul a fost gândit foarte prost, pentru că s-a pornit de la ideea că Iohannis e tare şi noi trebuie doar să fim la vot ca să fim eroi. Nu-i adevărat. Românul nu e prost, românul gândeşte. La Bucureşti mi-au spus foarte mulţi că s-au dus la vot la mişto. Cei de dreapta s-au dus la vot să penalizeze PNL. Au zis 'Nu pot să votez cu Firea nici dacă-mi tai degetele, dar pot să votez cu oricare pare de dreapta, numai să-i arăt lui Predoiu şi PNL-ului că şi-au bătut joc de noi în şase luni", a mai declarat Bodea.

Întrebat dacă PNL ar fi trebuit să-l susţină pe Nicuşor Dan. Bodea a declarat: "Puteau să discute cu Nicuşor Dan dacă aveau viziune, dacă vedeau că nu au un om capabil, dar ei s-au uitat doar în gaşca lor. Gaşca lor de lingăi. S-au pus candidaţi la Bucureşti tot felul de băieţi şi fete care or fi ei tineri, dar nu transit nimic. Nu s-au uitat cine poate avea potenţial, care e profilul bucureşteanului. Ei s-au dus ca Iohannis: noi trebuie să recităm de pe promter şi poporul ne votează. Iohannis a câştigat într-un context, la locale e altceva, nu merge papagalismul. Nu i-au făcut pe bucureşteni, că bucureştenii nu sunt proşti. S-a văzut făcătoria. Au vrut să-i facă pe ăia care sunt renumiţi în ţară că fac. Adică miticii au vrut să-i păcălească pe mitici. S-au păcălit între ei singuri."

Ştire în curs de actualizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.