Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac virulent la adresa Guvernului Ciolacu după ce o mamă și-a aruncat copiii pe geam: 'Este o neglijență aproape criminală'

Foto facebook
Lorela mama Botosani copii

Deputatul USR Filip Havârneanu afirmă că Guvernul nu a alocat fondurile necesare pentru aplicarea legii prin care mamele pot primi consiliere psihologică gratuită, după ce o mamă, la Botoșani, și-a aruncat pe geamul unui hotel cei doi copii, din care a unul a murit.

Deși legea care prevede acordarea de consiliere psihologică gratuită pentru femeile care nasc este în vigoare de la începutul acestui an, mamele cu tulburări post-natale nu pot beneficia nici la această oră de serviciile de terapie, pentru că Guvernul nu a asigurat banii necesari, potrivit unui comunicat USR.

„Legea 33/2023 pe care am inițiat-o a intrat în vigoare în luna ianuarie, dar nu poate fi aplicată. Solicit Guvernului să aloce cât mai repede fondurile ce urmează a fi decontate pentru consilierea psihologică a femeilor care nasc și să prevenim astfel noi tragedii. Este o neglijență aproape criminală să ai bază legală pentru a salva vieți și să o lași în umbră, fiindcă tu, ca Guvern, ai alte priorități, cum ar fi să plătești bine sinecurile de partid”, a spus Filip Havârneanu.

Deputatul USR cere ca legea să devină funcțională fără alte amânări, cu atât mai mult cu cât 45% dintre nașterile din UE în rândul fetelor cu vârste mai mici de 15 ani sunt înregistrate în România.

„Sub ochii noștri se petrec alte drame, alți copii au parte de un sfârșit cumplit și alte mame, foarte multe tinere, recurg la gesturi extreme, pentru că nu au primit ajutor la timp. Ceea ce face Guvernul lui Ciolacu acum este să întoarcă spatele mamelor care ar fi avut o șansă împreună cu cei mici la o viață normală. Fondurile alocate acestor servicii de psihoterapie trebuie să fie gândite cu generozitate și alocate urgent. Nu vreau să cred că avem niște călăi în Guvern, imuni la traumele femeilor care vor să aibă rolul de mamă”, a conchis deputatul USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.