Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac virulent la adresa lui Teodorovici: 'Circul cu OUG 114 continuă. Câtă bătaie de joc a acestor sinecuriști'

Inquam Photos / Octav Ganea
Eugen Teodorovici

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă a declarat, luni, că ministrul de Finanțe continuă bătaia de joc la adresa mediului de afaceri prin anunțul adoptării unei ordonanțe de urgență care să modifice OUG 114 fiscală, precizând că acest „cocktail Molotov” Teodorovici-Vâlcov trebuie să înceteze.

„Circul Orlando de la Finanțe cu OUG114 continuă! Teodorovici ne anunță cu o nonșalanță ostentativă că în această săptămână va scoate din joben o nouă ordonanță care va modifica Ordonanța de Urgență 114. Mai bine de trei luni, toată economia a fost nevoită să facă exerciții de echilibristică între măsurile de supra-taxare a unor sectoare economice adoptate prin OUG 114, fără nicio dezbatere publică și fără niciun studiu de impact”, a scris Ionel Dancă, luni, pe Facebook.

Acesta a mai spus că „bufonul finanțist” vine din nou să își bată joc de mediul de afaceri anunțând modificări prin acte normative ale Guvernului care nu sunt puse în transparență sau în dezbatere publică.

Veste de ULTIM MOMENT de la Telekom - Compania modifică mai multe tarife

„Iar acum, vine același «bufon» finanțist, care se lăuda cu acest act normativ «curajos și nebunesc», și ne spune cu câteva zile înainte că Ordonanța 114 va fi modificată tot prin Ordonanță de Urgență în această săptămână, din nou făra transparență și fără dezbateri publice. Câtă bătaie de joc pentru mediul de afaceri din partea acestor sinecuriști ai statului care nu au lucrat nicio zi în economia privată și care nu și-au bătut niciodată capul cu realizarea unui plan de afaceri?!”, a completat liberalul.

Dancă precizează că singura soluție viabilă este abrogarea OUG 114.

„Cuplul Teodorovici - Vâlcov, acest cocktail Molotov de incompetență și inconștiență pentru economie, trebuie să înceteze joaca cu nervii românilor și să înțeleagă că nu există decât o singură soluție la actul lor «curajos și nebunesc»: abrogarea OUG114!”, a conchis purtătorul de cuvânt al PNL.

Reacția liberalului vine după ce ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat, duminică la Brașov, că OUG 114 se va modifica saptamana viitoare, după ce proiectul va fi pus în dezbatere publică luni.

Printre modificările OUG 114 făcute publice se numără decuplarea ROBOR de partea de taxă pe activele financiare ale băncilor, eliminarea unor active financiare din masa de impozitare, precum și impozitarea băncilor în funcție de cota de piață a acestora, taxa urmând să fie de 0,2% pentru băncile cu cota de piață sub 1% și 0,4% pentru cota de piață de peste 1%.

Înr-o scrisoare adresată ministrului Finanțelor, în februarie, Banca Centrală Europeană a amintit autorităților române că ar fi trebuit consultată înaintea adoptării OUG 114/2018 care prevede intoducerea taxei pe activele bancare, într-o scrisoare.

Instituția europeană a remarcat și faptul că OUG nr. 114/2018 nu a fost însoțită de nicio evaluare a impactului de către asupra sectorului bancar, iar în absența unui astfel de document, riscul ca taxa să aibă un impact semnificativ asupra stabilității sistemului bancar nu poate fi exclus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.