Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac voalat la adresa Gabrielei Firea - ELCEN, după ultima avarie: 'Pierderile s-au triplat în doar câțiva ani, din 2016 până în prezent'

elcen

„Atragem din nou atenția asupra stării tehnice grave în care se află rețeaua de termoficare”, spun cei de la ELCEN, după ultima avarie în Capitală.

Electrocentrale București informează că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, s-a produs o avarie la instalațiile din cadrul CET București Sud „al cărei efect s-a propagat către o parte din echipamentele energetice determinând declanșarea acestora”.

Bilanț negru: 134 de persoane au murit, în ultimele 24 de ore, din cauza COVID-19. Numărul total a ajuns la 12.186

„Echipele ELCEN s-au mobilizat imediat și au intervenit prompt pentru limitarea efectelor incidentului produs în cursul nopții. Într-un interval de câteva ore, manevrele executate au permis revenirea la 75% din parametrii de funcționare astfel că, în acest moment, instalațiile și agregatele din CET București Sud se află în curs de revenire la parametrii nominali. Pe parcursul acestei zile, se va reveni la situația normală de dinaintea apariției incidentului”, transmite compania.

ELCEN atrage atenția asupra stării tehnice grave în care se află rețeaua de termoficare „lipsită, în ultimii ani, de reparații majore și de investițiile absolut esențiale în modernizare, ceea ce a determinat creșterea explozivă a pierderilor (așa cum am mai arătat, acestea s-au triplat în doar câțiva ani, din 2016 până în prezent), punând o presiune uriașă și asupra instalațiilor energetice ale ELCEN”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.