Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacă SUA Coreea de Nord? FBI face un anunț de ultimă oră

kim jong Un

Coreea de Nord este responsabilă de atacul informatic major asupra studiourilor cinematografice Sony de la sfârşitul lunii noiembrie, a anunţat vineri FBI într-un comunicat.

"FBI are suficiente probe pentru a concluziona că guvernul nord-coreean este responsabil de aceste acţiuni", a scris Poliţia Federală americană. Atacul asupra Sony 'este un gest inacceptabil pentru un stat', a adăugat FBI.

Poliţia Federală s-a declarat de asemenea 'profund îngrijorată' de 'natura distructivă' a atacului informatic asupra studiourilor Sony şi a unora dintre angajaţi.

Atacul informatic de la sfârşitul lunii noiembrie, care a însemnat furtul de date personale de la angajaţi ai Sony, printre care adrese, date de naştere şi numere de securitate socială, a afectat circa 47.000 de persoane, potrivit unor experţi informatici.

Coreea de Nord a criticat vehement un film produs de Sony Pictures, 'The Interview', o comedie despre un complot fictiv de asasinare a liderului nord-coreean Kim Jong-un.

Studiourile au anunţat miercuri că renunţă la lansarea filmului, în urma ameninţărilor primite de la hackeri, scrie agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.