Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacatorul care a rănit trei poliţişti în faţa Palatului Buckingham a fost inculpat pentru terorism

AP
Palatul Buckingham

Poliţia britanică a anunţat joi că l-a inculpat pentru terorism pe un bărbat de 26 de ani care a rănit uşor trei ofiţeri de poliţie în faţa Palatului Buckingham, în data de 25 august, relatează Reuters şi AFP. ''Anchetatorii direcţiei contraterorism au inculpat un bărbat în legătură cu incidentul survenit vineri 25 august'' în faţa Palatului Buckingham din Londra, a indicat poliţia într-un comunicat.

Mohiussunnath Choudhury urmează să compară ulterior în cursul zilei în faţa unui judecător. El a fost inculpat în baza legii privind combaterea terorismului adoptată de parlamentul britanic în 2006. În momentul incidentului, Choudhury era înarmat cu 'o sabie de 1,20 metri' şi a strigat 'Allah Akbar'. El şi-a îndreptat autovehiculul pe care îl conducea spre o maşină a poliţiei, oprindu-se în faţa ei într-o zonă din apropierea Palatului Buckingam, reşedinţa reginei Elisabeta a II-a. Poliţişti neînarmaţi au încercat să-l captureze pe şofer, aflat singur în maşină, şi care s-a aplecat pentru a lua 'o sabie de 1,2 metri aşezată în faţa scaunului din dreapta'. În ziua incidentului, regina Elisabeta a II-a se afla la reşedinţa sa din Scoţia, Castelul Balmoral, conform Agerpres.

Nivelul ameninţării teroriste în Marea Britanie a rămas stabilit la 'grav', după ce fusese ridicat la nivelul 'critic' imediat după atentatul de la Manchester din luna mai, ceea ce indică riscul unui atac iminent -.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.