Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacul ARMAT din SUA: polițiștii au reușit în timp record să-l neutralizeze pe atacator

twitter
atac armat SUA

Poliţiştii americani l-au neutralizat pe autorul atacului din această noapte de la Dayton în mai puţin de un minut, a afirmat duminică primăriţa oraşului din Ohio, Nan Whaley. Totuşi, în acest răstimp, trăgătorul a reuşit să ucidă nouă oameni şi să rănească alţi 27, relatează AGERPRES.

"În mai puţin de un minut, primii poliţişti din Dayton sosiţi la faţa locului l-au neutralizat pe trăgător", a spus Whaley într-o conferinţă de presă, precizând că din cei 27 de răniţi 15 au fost externaţi.

Suspectul, despre care Whaley nu a spus dacă a fost identificat, a folosit o puşcă de asalt cu cartuşe de mare capacitate, avea muniţii suplimentare şi purta o vestă antiglonţ, a adăugat ea.

Duminică seara în oraşul cu 140.000 de locuitori din nord-estul SUA urma să se desfăşoare un priveghi în memoria victimelor.

Cercetătorii britanici ies din nou la rampă: anunță că vor reuși să 'repare' inimile cu celule stem

A fost al doilea masacru în mai puţin de o zi din SUA, unde portul de arme este legal şi astfel de drame nu sunt o raritate. Sâmbătă dimineaţa, un bărbat alb de 21 de ani a ucis 20 de persoane lângă un supermarket Walmart din El Paso, în Texas, în apropiere de frontiera cu Mexicul. În acest caz, poliţia, care l-a arestat pe trăgător, bănuieşte o crimă cu caracter rasist.

ONG-ul Gun Violence Archives menţionează că de la începutul acestui an în SUA au avut loc 251 de "împuşcături în masă", luând în calcul atacurile soldate cu peste patru victime, morţi şi răniţi.

Ca de fiecare dată după astfel de cazuri, mai multe voci din SUA au cerut reglementări mai drastice privind armele de foc. "E timpul să trecem la acţiune şi să punem capăt acestei epidemii de violenţe asociate cu armele", a transmis pe Twitter candidatul favorit la învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor, Joe Biden.

În schimb, republicanii au preferat din nou să pună accentul pe problema sănătăţii mintale a trăgătorilor.

În ce-l priveşte, preşedintele Donald Trump a elogiat eforturile oamenilor legii atât din El Paso, cât şi din Dayton.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.