Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacul cu drone care a afectat aeroportul Gatwick a fost comis de un angajat nemulțumit

drona

Atacul cu drone care a afectat aeroportul Gatwick din Londra timp de trei zile la sfârşitul anului trecut ar fi fost comis de către un angajat nemulţumit sau un fost angajat al aeroportului britanic, potrivit poliţiei, relatează publicaţia The Times citată de Reuters, potrivit Agerpres.

Al doilea cel mai mare aeroport din Marea Britanie, Gatwick, a fost închis înainte de Crăciun din cauza unor drone care au zburat în apropierea pistei, la sud de Londra.

Ofiţerii au obţinut 130 de declaraţii de la martori şi au efectuat circa 1.100 de chestionări la faţa locului, fiind nevoie de forţe suplimentare din cadrul poliţiei, notează publicaţia citată.

Declaraţiile martorilor au sugerat că drona a fost coordonată de cineva care cunoştea bine aeroportul. Atacatorul a ascuns drona în spatele clădirilor, unde nu putea fi doborâtă de echipamente anti-dronă.

Acesta ştia, de asemenea, să dirijeze drona în apropierea turnului de control al traficului aerian, unde nu se poate înregistra cu telefonul mobil.

"Operatorul dronei cunoştea zonele în care nu putea fi lovită'', a declarat un oficial guvernamental citat de ziar. "A fost clar cineva care cunoştea foarte bine aeroportul Gatwick, cineva care a lucrat acolo. Ipotetic, ar fi putut fi un angajat nemulţumit'', a afirmat oficialul. Poliţia nu a reacţionat deocamdată la aceste comentarii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.