Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacuri coordonate în Niger - Cel puți zece persoane au fost ucide

Operation World
Niger

Cel puțin zece persoane au murit în Niger după ce două femei s-au aruncat în aer și un grup de bărbați a deschis focul asupra civililor într-un oraș din estul Nigerului, potrivit Al Jazeera potrivit mediafax.

Potrivit autorităților, atacurile ar fi fost coordonate și există suspiciuni că ar fi fost organizate de gruparea teroristă Boko Haram. Incidentele au avut loc în N'guigmi, un oraș aflat în apropierea graniței cu Nigeria.

"Două femei s-au aruncat în aer și mai mulți bărbați au deschis focul asupra civililor", a declarat pentru AFP primarul localității. "Avem un bilanț provizoriu de zece morți, în afara celor două sinucigașe", dar și "șapte sau opt" răniți, a adăugat primarul, care a informat și că în atacuri au fost implicate "elemente Boko Haram".

Un locuitor al orașului a declarat că atacatorii ar fi incendiat mai multe case. Atacurile nu au fost revendicate până în prezent.

Aproximativ 30.000 de persoane au fost ucise și două milioane au fost nevoite să își părăsească locuințele de când gruparea Boko Haram a lansat o ofensivă armată în Nigeria în 2009. Violențele s-au extins ulterior în țările învecinate Niger, Camerun și Ciad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.