Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATACURI în rafală! Augustin Lazăr are o nouă ieșire la adresa lui Tudorel Toader, în plină noapte: 'Interpretează eronat mesajul, rupe din context'

rtv.net
tudorel toader augustin lazar

Tudorel Toader a avut un schimb dur de replici cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, în după-amiaza zilei de duminică. Inițial, Lazăr a lansat un mesaj de susținere a magistraților care au protestat în București. Ministrul l-a criticat pe omul pe care îl evaluează și a spus că se află într-o gravă eroare, pentru că ”plasează justiția în afara puterilor statului sau chiar deasupra lor.”. Apoi, ministrul și-a continuat execuția, la România TV, unde a spus referitor la declarațiile procurorului că să ”nu confundăm om cu funcția. Funcția e importantă, omul e așa cum e el. Lazăr nu s-a lăsat mai prejos și a spus, pentru STIRIPESURSE.RO, că ”va intra în istoria tristă a Justitiei și a politicii românești”.

Lazăr a vrut să mai aibă un cuvânt, iar în plină noapte l-a acuzat pe ministru că ”interpretează eronat mesajul, rupe din context”.

Citește și: Teo Trandafir a vorbit despre salariul ei! Cât a câștigat aceasta

”Ministrul justiției, referindu-se la respectarea competențelor, interpretează eronat mesajul pe care l-am postat în ziua de 16 septembrie a.c., formulat în baza principiului separației și echilibrului puterilor în stat, rupând din context câteva cuvinte pentru a-și putea formula acuzația.

Mesajul transmis subliniază faptul că justiția independentă este capabilă, prin instituțiile sale și prin exercitarea prerogativelor în cadrul constituțional, alături de celelalte puteri, să asigure echilibrul puterilor în stat în baza controlului reciproc între puteri, în interesul societății și al menținerii ordinii de drept.

Citește și: S-a aflat! Din ce motiv lipsește mierea românească din marile lanțuri de magazine

Astfel, de nicăieri nu rezultă intenția mea de a plasa justiția în afara puterilor statului și deasupra acestora, precum și problema depășirii cadrului constituțional și a existenței unui conflict juridic între puterile statului care, desigur, este de competența Curții Constituționale.

Principiile pe care le-am enunțat în mesaj se regăsesc în Carta de la Roma (adoptată ca urmare a Opiniei nr. 9 din 2014 a Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni către Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei) și în nota explicativă unde, se subliniază că procurorii trebuie să își îndeplinească sarcinile fără nicio presiune sau interferență externă, în conformitate cu principiul separației puterilor și principiul responsabilității.”, a spus Lazăr.

Citește și: Florin Călinescu, atac dur la adresa lui Dragnea- Ce ar urmări acesta prin ”lovitura de stat” de pe 10 august .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.