Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacuri puternice ale rușilor la Dnipropetrovsk: Ucraina a lansat contraofensiva la Herson, Berislav și Melitopol; sute de morți raportați

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Rușii au bombardat noaptea de duminică spre luni la Marganeț în regiunea Dnipropetrovsk, informează șeful administrației militare districtuale Nikopol, Evgheni Evtușenko. "Teritoriul Marganets a fost bombardat. Stați în adăposturi!", a spus el. Oficialul nu a precizat dacă în urma atacurilor cineva a avut de suferit.

Agenția de presă UNIAN a raportat cu privire la atacurile asupra districtului Nikopol încă din dimineața zilei de duminică, 7 august. Rușii au bombardat teritoriul său cu 60 de obuze Grads. Două persoane au fost rănite, una dintre ele, un bărbat de 64 de ani, a fost dusă la spital. Prin atacurile lor, rușii au avariat aproximativ 50 de case, mașini și o stație de autobuz, transmit oficialitățile ucrainene. De asemenea,  rușii au bombardat seara districtul Nikopol pentru a doua oară într-o zi. Au lovit stația de pompare, lăsând 7.000 de locuitori fără apă, potrivit sursei citate.

Atacuri la Herson și Berislav

De cealaltă parte armata Ucrainei a lansat atacuri în zona Herson și Berislav. Aviația ucraineană a provocat 3 lovituri asupra acumulării de arme și echipamente inamice, potrivit sursei citate. Armata ucraineană a distrus aproximativ 24 de soldați ruși, echipamente inamice și un depozit de muniții, a spus președintele comandamentului operațional „Sud”, Vladislav Nazarov, pe Facebook. „Perechea noastră de avioane de asalt și elicoptere a provocat 3 lovituri asupra acumulării de arme și echipamente inamice, precum și asupra fortăreței din districtul Herson și asupra alteia din Berislavsky. Pierderile inamice de 24 de soldați, un tanc T-62 și alte cinci unități de alte echipamente blindate și auto au fost confirmate", a spus el.

În districtul Berislav din regiunea Herson un depozit de muniții inamic a fost distrus. "Pierderile finale ale inamicului sunt explorate în continuare", a declarat purtătorul de cuvânt. El a adăugat, de asemenea, că rușii încearcă să incite populația locală din teritoriile ocupate împotriva Forțelor de Apărare ale Ucrainei. "Propaganda inamică continuă să arunce falsuri și să semene panică în rândul populației, în special în teritoriile ocupate, cu privire la bombardamentele masive ale forțelor armate ale Ucrainei până la distrugerea completă a acelor așezări care vor fi eliberate de sub ocupație", a declarat Nazarov.

Atacuri ale Ucrainei și la Melitopol

Armata ucraineană a lovit noaptea Melitopolul ocupat de ruși, a anunțat primarul Ivan Fedorov. "În această seară, rachetele HIMARS de înaltă precizie au provocat o înfrângere asupra punctelor de desfășurare temporară a trupelor de ocupație în situri industriale din diferite districte ale orașului Melitopol. Conform estimărilor preliminare, o cantitate semnificativă de echipament militar a fost distrusă. Peste 100 de soldați ruși care se aflau în cazărmi temporare în acea noapte au primit bilete pentru concertul lui Kobzon, iar părinții lor aleg deja modelul și culoarea mașinii Lada", a spus el.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.