Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacuri susținute cu rachete pe scară largă a armatei ruse/ Lupte grele în Donețk unde mercenarii Wagner au reușit străpungerea frontului

Forbes
atac cu drone odesa bombardament

Rusia a continuat atacurile asupra oraşelor ucrainene în timpul nopţii. Atacuri puternice cu rachete au fost semnalate asupra oraşelor ucrainene, în regiunile Zaporijjia, Nikopol şi Kiev. Pe teren, în Donețk, trupele speciale ruse (mai ales combatanți din Grupul Wagner) continuă să avanseze spre orașul strategic Bakhmut, în timp ce în Sud este deja un război de uzură cu duel de artilerie fără mișcări notabile pe linia frontului.

Guvernatorul regional din Zaporijjia a comunicat că oraşul a fost vizat de patru atacuri cu drone, vineri seara târziu şi de alte zece raiduri aeriene cu rachete S-300, sâmbătă dimineaţă.

El a precizat că au fost distruse instalaţii de energie şi infrastructură industrială.

Peste fluviul Nipru, la vest, regiunea Nikopol a fost, de asemenea, vizată de atacuri. Administratorul regiunii a declarat că peste 50 de obuze au căzut în timpul nopţii, adăugând că două persoane au fost rănite şi peste zece clădiri înalte, locuinţe private, precum şi magazine, maşini şi birouri au fost avariate.

Totodată, apar informaţii în legătură cu un atac cu rachetă asupra unei comunităţi din regiunea Kiev.

Forţele susţinute de Rusia au făcut avansuri tactice, în ultimele trei zile, către centrul oraşului Bahmut, care este un punct strategic important din regiunea estică Doneţk, şi este probabil să fi avansat în satele aflate la sud de acest oraş, a comunicat Marea Britanie vineri.

Bahmut se află pe drumul principal care duce către oraşele Sloviansk şi Kramatorsk. Compania militară privată Grupul Wagner "probabil rămâne" implicată în luptele pentru Bahmut, a comunicat Ministerul britanic al Apărării, într-un buletin de informare.

În regiunea ucraineană Donbas, ministerul a transmis că Rusia îşi continuă operaţiunile de ofensivă şi că face progrese "foarte lente".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.