Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacuri sângeroase asupra civililor: 34 de persoane au fost ucise de grupuri criminale într-un sat din nord-vestul Nigeriei

pmnewsnigeria.com
nigeria atac

Un număr de 34 de civili au fost ucişi duminică seara de atacatori înarmaţi într-un sat din statul Kaduna, în nord-vestul Nigeriei, afectat de violenţe comise de grupuri criminale, au declarat luni autorităţile locale, relatează AFP.

''Bărbaţi neidentificaţi au atacat satul Madamai în districtul Kaura (...) 34 de locuitori au fost ucişi în atac. Şapte au fost răniţi'', a declarat responsabilul pentru securitate din Kaduna, Samuel Aruwan, potrivit unui comunicat.

"Au fost trimişi soldaţi la locul atacului, unde au fost trase focuri de armă şi atacatorii au fost obligaţi să se retragă după un schimb intens de focuri'', a adăugat oficialul citat.

''Unele case au fost incendiate de atacatori la capătul satului. Trupele de intervenţie au stins focul în trei dintre case şi au salvat şase locuitori din flăcări'', a spus el, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, doi suspecţi au fost reţinuţi şi sunt în prezent audiaţi. De ani de zile, bande criminale, cunoscute la nivel local ca ''bandiţi'', jefuiesc sate, fură animale şi răpesc pentru a primi răscumpărare.

Anul acesta, astfel de bande au vizat şcoli şi universităţi, răpind peste 1.400 de elevi, potrivit UNICEF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.