Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacurile teroriste de pe plan internaţional susţin înăsprirea reglementărilor pentru imigranţi

The Sun
foc tabara de migranti

Recentele atacuri teroriste produse pe plan internaţional au confirmat faptul că Ungaria a avut toate motivele să introducă reglementări legale stricte pentru a-şi sigila frontierele, a declarat marţi secretarul de stat ungar Karoly Konrat, transmite MTI. Responsabilul ungar a amintit de atacurile de la Stockholm şi din Egipt, dar şi de faptul că agenţia Uniunii Europene pentru controlul frontierelor Frontex a avertizat că între migranţii ajunşi în Europa s-ar putea număra şi terorişti.

Ungaria a introdus reglementări stricte pentru a reduce riscurile legate de migraţie, astfel încât să se asigure că nimeni nu poate intra în Ungaria sau în Europa în mod necontrolat, a subliniat pentru MTI secretarul de stat. Acesta a dat asigurări că guvernul de la Budapesta monitorizează continuu noile rute ale migraţiei şi va introduce măsuri suplimentare, dacă va fi necesar. În momentul de faţă în zonele de tranzit create în Ungaria se află 118 persoane, 105 persoane au formulat cereri de azil în ultimele două săptămâni, iar un număr de 22 de imigranţi ilegali au fost mutaţi din interiorul ţării în zonele de tranzit, a precizat secretarul de stat ungar, conform Agerpres.

La sfârşitul lunii martie, guvernul condus de Viktor Orban a dispus reţinerea pe termen nedefinit a migranţilor în tabere la frontierele sârbă şi croată, unde să-şi aştepte deciziile definitive cu privire la solicitările de azil. Luni, Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a cerut statelor Uniunii Europene să suspende transferul solicitanţilor de azil către Ungaria până când Budapesta nu va modifica noua lege privind detenţia sistematică a migranţilor, pentru a o face conformă cu legislaţia UE şi cea internaţională. De la intrarea în vigoare, pe 24 martie, a noilor prevederi cu privire la imigranţi, 'noii solicitanţi de azil, între care şi copii, sunt reţinuţi în containere înconjurate de garduri de sârmă ghimpată la frontiere, pe toată durata procedurilor de azil', a afirmat UNHCR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.