Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ataşatul cultural al Ambasadei SUA vorbește de diplomație în plin 'război' SUA-Rusia pe tema Ucraina: Succesul constă în a te vedea faţă în faţă cu oamenii

rusia sua

Ataşatul cultural al Ambasadei SUA la Bucureşti, William J. O'Connor, a subliniat miercuri, la Piatra-Neamţ, importanţa pe care o joacă diplomaţia în relaţiile dintre state, anunță Agerpres.

El a declarat în cadrul unui eveniment organizat de Fundaţia "Împreună pentru solidaritate socială", cu care Ambasada SUA la Bucureşti a derulat un proiect, că "succesul diplomatic constă în a te vedea faţă în faţă cu oamenii şi a avea o relaţie cu ei".

"În ultima perioadă, lumea a văzut cât este de important acest succes diplomatic. Ne dorim să avem o relaţie cât mai apropiată faţă de toată lumea", a spus William J. O'Connor.

În acelaşi context, prefectul Adrian Niţă a salutat relaţiile strânse şi parteneriatul dintre România şi SUA, pe toate domeniile.

"Suntem într-o perioadă în care la est de România se întâmplă nişte lucruri nu tocmai fericite aşa încât acest parteneriat nu ne face decât să fim fericiţi. Iar faptul că acest parteneriat este dublat şi de acţiuni cu caracter spiritual, educaţional şi cultural nu face decât să ne bucure şi mai mult", a declarat Adrian Niţă.

Fundaţia "Împreună pentru solidaritate socială" a derulat, în perioada decembrie 2020 - decembrie 2021, al doilea proiect educaţional "English Language Program for Youth", cu o finanţare din partea Ambasadei SUA la Bucureşti în valoare de 13.980 dolari.

Proiectul coordonat de preotul Petru Munteanu a avut ca obiectiv îmbunătăţirea cunoştinţelor de limbă engleză, precum şi o mai bună cunoaştere a culturii şi istoriei Statelor Unite ale Americii de către un număr de 30 elevi din Piatra-Neamţ, Bicaz şi Săvineşti.

Miercuri, ataşatul cultural al Ambasadei SUA la Bucureşti, William J. O'Connor, a răspuns invitaţiei de a fi prezent la o întâlnire, la Piatra-Neamţ, cu beneficiarii proiectului şi autorităţile judeţene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.