Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atât s-a putut! Româncele SCLAVE din Italia, ajutate prin TELEFON

Inquam Photos / Octav Ganea
andreea pastarnac

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac, a declarat că din 2014 autorităţile italiene au înregistrat doar trei plângeri formale cu privire la români exploataţi de patroni în ferme. Este clar că acest număr nu reflectă situaţia reală la care sunt expuşi cetăţenii români a adăugat Andreea Păstârnac.

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni a declarat că autorităţile italiene au înăsprit legislaţia care condamnă intermedierea şi traficul de forţă de muncă.

Există, de asemenea, un TelVerde la care românii exploataţi pot semnala diverse cazuri de abuzuri. Andreea Păstârnac explică că decizia unui român de a suna la acest tel verde îi schimbă complet viaţa. El ştie că viaţa lui nu va mai fi ca cea dinainte şi are nevoie de un ansamblu de măsuri  care să-l protejeze după ce face acest pas care este o măsură radicală pentru fiecare dintre ei.

ZIUA Z: Liviu Dragnea ar putea afla azi dacă poate deveni premier

Sunt necesare măsuri privind protecţia acelei persoane, măsuri care să-i asigure în continuare accesul pe piaţa de muncă în Italia, în România sau în altă ţară UE”, a spus ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, transmite TVR.

Ministrul  pentru Românii de Pretutindeni şi un reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne fost  în regiunile Sicilia şi Calabria, în urma unor articole publicate în presă despre situaţia româncelor devenite sclave ale patronilor la ferme din sudul Italiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.