Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atelier dedicat împistritului ouălor de Paşti, organizat pentru copii

basilica.ro
oua vopsite biserica

Elevii şcolilor din municipiul Baia Mare sunt invitaţi să la un atelier de împistritul ouălor de Paşti pentru a învăţa arta manuală a acestui obicei, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul Muzeului Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş, Monica Mare.

"E unul dintre dintre cele mai frumoase obiceiuri din sate care încă se mai practică în Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor. (...) Ne am gândit că elevii, dar îndeosebi elevele şcolilor din municipiul Baia Mare ar fi interesaţi să participe la un atelier susţinut de un meşter popular unde să înveţe împistritul ouălor, folosind tehnicile tradiţionale. O vom avea alături de noi la atelier pe Reghina Cosma, meşter popular din ţara Lăpuşului ( una din cele patru zone a Maramureşului n.red.) care ne va dezvălui şi va transmite mai departe generaţiei tinere tainele acestui meşteşug deosebit", a spus Monica Mare.

Potrivit acesteia, atelierul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, iar dacă vremea va fi bună, totul se va defăşura în aer liber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.