Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atelierele pentru copii la Muzeul Satului: 'Căsuța cu povești' și 'Săptămâna fără calculator'

agerpres.ro
targ muzeul satului

Atelierele pentru copii "Căsuța cu povești" și "Săptămâna fără calculator", ce îi învață pe cei mici despre arta populară românească, vor avea loc la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" din București în perioada 28 octombrie - 1 noiembrie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Atelierele fac parte din programul "Vacanță la Muzeul Satului".

Atelierul pentru copii "Căsuța cu povești" dorește să reanime vremurile în care bunicii le spuneau nepoților povești, la gura sobei. Interpreta de muzică populară, solista, realizatoarea de emisiuni folclorice și actrița Narcisa Băleanu le va spune celor mici poveștile "Fata babei și fata moșneagului" și "Capra cu trei iezi", scrise de Ion Creangă. Pentru "Căsuța cu povești", Narcisa Băleanu le-a pregătit copiilor lectură împletită cu teatru și muzică, cu scopul de a le capta atenția și, totodată, de a le insufla dorința de a citi cărți de povești.

Întâlnirile vor avea loc pe 28 octombrie și 1 noiembrie, iar numărul maxim de participanți este limitat la 20 pentru fiecare atelier.

Prin seria de ateliere "Săptămâna fără calculator", copiii din clasele primare sunt îndemnați să ia o pauză din fața monitoarelor și să-și petreacă vacanța de toamnă învățând despre arta populară românească. Astfel, în perioada 28 octombrie - 1 noiembrie, în muzeu vor avea loc ateliere de împletit textile, decorațiuni de toamnă și teatru de umbre. Cei mici vor avea ocazia să lucreze cu meșteri populari, folosind tehnici tradiționale. Copiii se vor bucura de timpul liber departe de calculator, se vor juca și vor socializa, iar părinții vor fi încântați că cei mici își vor petrece vacanța de toamnă într-un mod frumos și util, prin activități ce le vor dezvolta îndemânarea și gustul pentru tradiție.

Înscrierile au loc pe adresa de e-mail programe.culturale@muzeul-satului.ro.

Detalii suplimentare și programul coplet al atelierelor sunt disponibile pe pagina oficială a muzeului: http://muzeul-satului.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.