Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție - Facebook vă evaluează! Platforma de socializare începe să testeze credibilitatea utilizatorilor

Internet-IPv6

Platforma de socializare Facebook a început să acorde utilizatorilor săi un scor de reputație care să descrie câtă încredere merită fiecare persoană pe o scală de la 0 la 1. Acesta nu este făcut public.

Scorul de încredere vine să completeze eforturile făcută de platforma Facebook de a lupta contra dezinformării. Ca și alte companii, Facebook se bazează pe utilizatorii săi pentru a identifica dezinformarea. Atunci când o persoană cu un scor mai mare de încredere raportează o problemă aceasta este luată mai în serios decât atunci când problema este raportată de o persoană căreia algoritmul îi acordă un grad de încredere mai mic.

„Nu este neobișnuit ca oamenii să spună că un lucru este fals deoarece nu sunt de acord cu premisele (ideologice ale) textului sau pentru că încearcă să facă rău unei anumite surse de informații”, a declarat Tessa Lyons, manager de produs Facebook, citată de Washington Post.

Facebook ne asigură, totuși, că scorul de reputație este doar unul dintre lucrurile care sunt luate în calcul de companie atunci când este evaluată o reclamație.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.