Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENȚIE Polița RCA pentru 30 de zile ar putea să dispară. Care sunt opțiunile

calcule bani

La 1 ianuarie 2017, soferii romani s-au bucurat de intrarea in vigoare a ordonantei 54/2016 privind politele RCA, ordonanta care a adus o serie de modificari. Printre acestea, cea mai atractiva, insa in acelasi timp cea mai discutata, a fost posibilitatea de a incheia asigurarea pentru o perioada de doar o luna.

Ideea a fost foarte atractiva pentru cei care nu circula des cu masina si prefera sa incheie asigurarea RCA doar in momentul in care au de facut o calatorie, insa avantajul politei cu valabilitate redusa este contrabalansat de costurile foarte mari pe termen lung si de o multime de alte probleme.

Care sunt problemele generate de incheierea unei asigurari RCA pentru o luna?

Conform celor de la www.rcalatineacasa.ro, cele mai mari probleme sunt urmatoarele:

  • Costuri foarte mari. Comisioanele pentru astfel de polite de asigurare auto incepe de la 5% si poate ajunge la 100%.
  • Soferi care uita sa reinnoiasca asigurarea. Statisticile autoritatilor arata ca din ce in ce mai multi soferi uita sa isi reinnoiasca politele pe termen lung, ceea ce atrage probleme si cheltuieli foarte mari in cazul in care sunt opriti de politie sau in cazul unui incident in trafic.

Care sunt statisticile asigurarilor RCA pentru o luna din 2018?

Numarul celor care au incheiat asigurari pentru o luna este destul de mare. In primele 6 luni ale anului s-au incheiat peste 600 de mii de astfel de asigurari.

De regula, cei mai interesati clienti de astfel de oferte sunt samsarii de masini, care au nevoie de asigurare doar pentru o scurta perioada, pana reusesc sa instraineze automobilul. De asemenea, cei cu venituri mici pot sa vada acest tip de asigurare drept o gura de aer.

O a treia categorie de clienti ai asigurarilor pentru o luna sunt soferii care locuiesc in zonele rurale si ajung doar ocazional la oras, atunci cand opteaza pentru achizitia RCA.

Pentru a face o paralela, in aceeasi jumatate de an au fost vandute 3.76 de milioane de polite RCA, asadar, peste 15% dintre soferi au preferat asigurarile pentru o singura luna.

Care va fi impactul pe care il va avea eliminarea asigurarilor RCA pentru o luna?

Cel mai probabil vor ramane doar doua optiuni: asigurarea pentru 6 luni sau asigurarea pentru 1 an. Cei mai dezavantajati vor fi cei care comercializeaza masini la mana a doua si cei care circula foarte rar cu automobilul, insa pentru un sofer care porneste masina in fiecare zi, o astfel de decizie poate sa fie foarte economica.

Brokerul Aust Insurance Broker de Asigurare ofera cateva informatii despre costuri si cele mai bune asigurari

Aust Insurance Broker este una dintre cele mai bune optiuni de pe piata atunci cand vine vorba despre asigurari, indiferent ca sunt asigurari RCA, Casco sau de locuinta. Cu un sediu fizic pe Soseaua Pipera 46, in sectorul 2 al Bucurestiului si cu o activitate intensa in mediul online, acest broker se remarca prin flexibilitatea de care da dovada.

Pune la dispozitia clientilor angajati pregatiti care pot sa ofere cele mai bune preturi pentru asigurari. In general, costul unei asigurari incepe de la 25 de lei pentru o luna si creste semnificativ, in functie de asigurator si de perioada de incheiere a politei.

Aust Insurance lucreaza cu toti asiguratorii si se asigura de cel mai mic pret, precum si de faptul ca asiguratul incheie foarte repede asigurarea si are la dispozitie toate modalitatile de plata.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.