Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție, Poliția Animalelor a intrat în acțiune - Prima amendă a fost aplicată în Capitală

twitter.com
caine

Poliția Animalelor din cadrul Poliției Locale a Municipiului București a aplicat prima sancțiune contravențională unui stăpân de pitbull ca urmare a faptului că l-ar fi abandonat la periferia Sectorului 5. Ulterior stăpânul și-a motivat gestul prin faptul că nu mai are suficient spațiu, informează Mediafax.

Conform unei informări a Poliției Locale a Municipiului București, câinele din rasa pitbull în vârstă de un an și jumătate, care răspunde la numele de Oxy, a fost abandonat într-o zonă din vecinătatea Șoselei Giurgiului din Sectorul 5 al Capitalei.

Sebastian Ghiță, noi atacuri la Kovesi, Onea și Negulescu

"Stapana lui a decis să-l abandoneze, pe motiv că are de întreținut un minor și nu mai are suficient spațiu în casă. , „fiindcă am văzut că acolo sunt case cu curți spațioase și am avut speranța că cineva va avea grijă de el”, după cum a mărturisit ulterior fosta stăpână a câinelui. Oxy – pe care dna. D.S. îl avea de la vârsta de patru luni – a fost urcat în mașina familiei și dat jos cu forța într-o intersecție din zona stabilită. După ce mașina a demarat în trombă, câinele a intrat, speriat, într-o curte. Văzându-se cu pit bull-ul în fața ușii, un locatar a intrat în panică și l-a gonit. Apoi, a anunțat Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA)", se arată într-o informare a Poliției Locale a Municipiului București.

Inspectorii Poliției Locale a Municipiului București au descoperit și faptul că animalul nu era înregistrat în evidențele autorităților, așa cum prevede legea.

Femeia a fost sancționată cu suma de 1.000 de lei pentru nerespectarea art. 6 alin 2 lit. f din Legea 205/2004 privind protecția animalelor republicată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.