Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenționare de călătorie din partea MAE: Bulgaria e sub Cod Portocaliu

MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Bulgariei că a fost emisă o nouă avertizare meteo ”cod portocaliu” de vânt puternic și temperaturi scăzute, valabil pentru data de 10 ianuarie 2017, care acoperă jumătatea de est a țării, mai exact următoarele regiuni: Ruse, Razgrad, Silistra, Dobrich, Shumen, Sliven, Târgoviște, Yambol, Burgas, Varna, Haskovo, Kardjanli.

În aceste zone sunt aștepate ninsori – se va forma nou strat de zăpadă de aproximativ 20 cm – însoțite de vânt puternic din sector nordic.Vor fi condiții pentru formarea de suluri de zăpadă.

Pentru restul țării este în vigoare codul galben de temperaturi scăzute. În regiunile Vidin, Montana, Vratza, Pleven, Veliko Tarnovo, Montana, Pernik, Kyustendil, Plovdiv, Pazarjik, Sofia, Blagoevgrad, Smolyan, Stara Zagora, temperaturile vor fi între -9 și -14 grade.

Se recomandă evitarea călătoriilor în această perioadă. În cazul în care plecarea la drum pe cale rutieră este imperativă, se recomandă cu insistență şoferilor echiparea adecvată pentru iarnă a autovehiculelor. Conducătorii auto şi reprezentanţii firmelor de transport pot obţine informaţii actualizate cu privire la starea drumurilor de pe aplicaţia pentru telefoane mobile LIMA – www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenţiei Executive Infrastructura Rutieră din Bulgaria – www.api.bg şi în regim non-stop la telefonul 0700 130 20.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia +359 2 9733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359 879 440 758 .

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.