Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENTAT în Bangkok: Zeci de victime / UPDATE 27 de morți, peste 80 de răniți

UPDATE:

Cel puţin 27 de persoane au murit şi peste 80 au fost rănite - inclusiv câţiva cetăţeni străini - în atentatul care a avut loc luni seara în centrul capitalei thailandeze Bangkok, informează agenţia de presă TASS, care citează postul de televiziune local Nation.

Potrivit postului de televiziune citat, dintre cetăţenii răniţi cei mai mulţi sunt turişti chinezi şi japonezi.

Iniţial, poliţia thailandeză a anunţat că atentatul s-a soldat cu cel puţin zece morţi şi numeroşi răniţi.

Atentatul a avut loc în apropiere de un sanctuar şi de un centru comercial, într-un moment al zilei când numeroşi turişti şi credincioşi vizitează acest sanctuar aflat în aer liber. Potrivit cotidianului Bangkok Post, au explodat două bombe artizanale: iniţial una care era fixată de un stâlp lângă sanctuarul hindus, apoi, la scurt timp după aceasta, a explodat o altă bombă artizanală ataşată la o motocicletă, ceea ce a dus la avarierea mai multor taxiuri parcate în apropiere.

De asemenea, potrivit cotidianului Bangkok Post, geniştii sosiţi la faţa locului au dezamorsat alte două bombe descoperite acolo.

Potrivit ministrului apărării al Thailandei, Prawit Wongsuwong, teroriştii au vizat cetăţeni străini, pentru a afecta turismul în această ţară.

 

O bombă a explodat luni în centrul capitalei thailandeze Bangkok. Primele date arată că cel puţin 12 persoane au murit, iar alte 20 au fost rănite. O puternică explozie s-a produs luni, 17 august, în centrul oraşului Bangkok, în apropierea unui altar budist. Cel puţin 12 persoane au decedat, iar alte câteva zeci au fost rănite, relatează BBC.

Primele informaţii oferite de poliţişti arată că explozia a fost provocată de un atac cu bombă.

"Pot confirma că a fost vorba de o bombă. Nu ştim încă despre ce fel de bombă a fost vorba, dar am început o anchetă”, a precizat Locotenentul Prawut Thavornsiri pentru AFP.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.