Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat în Columbia împotriva unei baze militare soldat cu doi morţi

UPI
armata columbia

Două persoane - un soldat şi un civil - au fost ucise miercuri într-un atac cu exploziv la intrarea într-o cazarmă militară din Columbia, au indicat autorităţile, notează AFP.

Explozia s-a produs la Granada, un oraş din departamentul Meta (sudul Columbiei). "A avut loc un atac împotriva instalaţiilor militare ale Batalionului 21", a declarat presei Hernan Gomez, membru al guvernului regiunii Meta.

"Din păcate, un soldat şi un civil şi-au pierdut viaţa", a precizat el.

Şi cinci soldaţi au fost răniţi de schije. Nimeni, însă, nu a precizat dacă autorul a murit în atac.

Potrivit comandantului armatei a IV-a, general-maior Antonio Beltran, un triciclu - asemănător unui tuk-tuk -- a încercat să intre în baza militară înainte de a exploda.

Şoferul era membru al unei entităţi disidente a Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) care nu a semnat acordul de pace din 2016, potrivit generalului.

Acţiunea soldatului decedat de a împiedica înaintarea vehiculului a evitat ca explozia să aibă loc în incinta bazei, a adăugat generalul, care a condamnat acest "act terorist".

"Vom reacţiona cu fermitate şi îi vom prinde pe cei responsabili. Moartea unui soldat ne face să suferim", a scris pe Twitter ministrul apărării, Diego Molano.

Columbia se confruntă cu un nou val de violenţe la cinci ani de la semnarea istorică a pactului cu gherila FARC.

Autorităţile din Granada au decretat interdicţia circulaţiei până joi dimineaţă. "Nu vom permite ca Meta să fie din nou un câmp de luptă", a spus Hernan Gomez.

Aproximativ 2.500 de luptători, fără comandă unificată, au respins acordul de pace semnat în noiembrie 2016 între FARC şi guvern care a dus la dezarmarea a circa 7.000 de rebeli, scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.