Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENTAT în Ucraina: Patru VICTIME în urma exploziei unei mașini / FOTO

UPDATE Cel puţin încă un vehicul, un Honda CRV, a fost avariat în deflagraţie.

Mahauri a avut un trecut controversat. El a fost reţinut la Kiev, în februarie, pentru posesie ilegală de arme, scrie Kiev Post. Bărbatul a ajuns la o înţelegere cu anchetatorii şi a primit pedeapsă cu suspendare.

Citește și: Decizie istorică! Ce a hotărât Germania cu privire la cetățenii străini, inclusiv românii, care caută un loc de muncă

Când a fost reţinut, Mahauri avea un act care dovedea că este membru al Baralionului Seic Mansur, o grupare neoficială care ar participa la luptele din estul Ucrainei, de partea Guvernului.

Artem Sevcenko, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, l-a descris pe Mahauri drept “bine-cunoscut în cercurile infracţionale”. “Nu este un exemplu de cetăţean care respectă legea”, a adăugat el.

Citește și: Datele rectificării bugetare – cum arată de fapt cifrele

Atacul vine la trei luni după o tentativă de asasinare vizând alţi doi membri cunoscuţi al batalionului cecen Gohar Dudaev. Cei doi au fost împuşcaţi pe 1 iunie, la Kiev, de un bărbat care s-a prezentat drept un jurnalist. Ambii au supravieţuit.

UPDATE Un cecen, inamic declarat al liderului de la Groznîi, Ramzan Kadîrov, a murit în explozia unei maşini în centrul Kievului, relatează Kiev Post.

Bărbatul, identificat drept Timur Mahauri, care ar fi fost la volanul maşinii, a servit pe front la Donbas, alături de armata ucraineană, a declarat o rudă a victimei pentru portalul 112.ua.

Citește și: Marcel Toader a spus tot: pentru ce tarif cânta Maria Constantin pe seară

„Era cecen. Dacă era cetăţean al Rusiei, nu ştiu. Maşina avea numere de înmatriculare georgiene. Era de-al nostru, pleda pentru Ucraina. Cred că sunte urmele Rusiei”, a adăugat ruda.

Mahauri “era în batalionul numit după Giuhar Dudaev. Era un participant activ la războiul din Cecenia, Kadîrov îi spunea duşmanul său personal. Era urmărit de multă vreme”, a adăugat apropiatul victimei.

Citește și: Vă așteptați? Cine este cel mai bine plătit fotbalist român din lume

În maşină se mai afla o femeie, care a fost rănită, şi un copil. Copilul este teafăr.

Știrea inițială

O persoană a fost ucisă şi alte trei rănite în explozia unei maşini care a avut loc vineri la Kiev, informează Xinhua şi Daily Sabah.

Persoana ucisă este un bărbat, iar printre cei răniţi se află un copil, potrivit media locale, scrie agerpres.ro.

Citește și: Încă o lovitură pentru Guvernul Tudose! Cine își exprimă mai nou îngrijorarea

Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili dacă este vorba de un atac terorist.

Maşina care a explodat avea număr de înmatriculare georgian. Ea a explodat în apropiere de Arena Mall, între bulevardele Baseina şi Velika Vasilkivska.

Citește și: Pe ce loc a ajuns Halep acum, după ce a fost eliminată din primul tur la US Open. Suma pe care a pierdut-o .

content-imagecontent-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.