Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat la Ministerul Educației: Cel puțin 6 oameni au fost uciși

Islamiştii shebab au atacat marţi Ministerul Educaţiei din Mogadiscio, detonând o maşină-capcană în faţa clădirii, după care un comando înarmat al insurgenţilor a pătruns în interior, înregistrându-se şase morţi, potrivit poliţiei, relatează AFP.

''Şase persoane au fost ucise, în majoritate civili, dar ministerul este acum securizat şi forţele guvernamentale au preluat controlul în totalitate'', a declarat un responsabil al poliţiei, Ahmed Weli Malim.

Ministerul este situat în cartierul denumit K5 al capitalei somaleze, un cartier ce a fost deja ţinta atacurilor islamiştilor shebab în ultimele luni.

Islamiştii shebab, având legături cu Al-Qaida, au revendicat imediat atacul. Purtătorul lor de cuvânt Abdulaziz Abu Musab a afirmat, de asemenea, că luptători înarmaţi au pătruns şi în interiorul Ministerului Petrolului, vecin cu Ministerul Educaţiei, informaţie ce nu a fost însă confirmată.

Militanţii shebab au adoptat deseori tactica atentatului cu maşină capcană pentru a forţa accesul în clădiri fortificate, după care oameni înarmaţi pătrund în interior prin breşa formată, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.