Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENTAT la sănătatea clienților: Ce au găsit inspectorii la Lidl - FOTO + UPDATE Reacția Lidl

Două magazine alimentare Lidl, din judeţul Cluj, vindeau produse din carne expirate de 45 de zile şi legume cu mucegai, acestea fiind închise şi amendate cu 60.000 de lei de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj au anunţat, marţi, că o cantitate de 128,8 kg de produse au fost oprite de la comercializare, scrie mediafax.ro.

Citește și: Un bărbat din Suceava, aflat la cules de sparanghel în Germania a murit

„În urma unui control de marţi al comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj la doi operatori economici din judeţul Cluj care comercializează produse alimentare au fost descoperite 45 de kg de produse – cremvuşti, salam, conserve, cu data durabilităţii expirate depăşită cu până la 45 de zile, legume, fructe cu pete de mucegai, depreciate, ouă cu excremente de pasăre, produse pe care era scurs lapte de consum. Operatorii au primit amendă în cuantum de 60.000 de lei iar o cantitate de 128,8 kg de produse au fost oprite de la comercializare. Totodată, s-a dispus măsura opririi temporare a activităţii până la remedierea deficienţelor”, au spus reprezentanţii CJPC Cluj.

De asemenea, în cele două magazine nu erau respectate condiţiile de depozitare şi nici distanţarea socială, iar frigiderele erau ruginite.

Citește și: Dezvăluire. Klaus Iohannis a dat undă verde la achiziții cu negociere ‘la secret’

La supermarketul Lidl din cartierul Buna Ziua au fost găsite neregulile privind fructele mucegăite și ouăle cu excremente. Produsele din carne expirate au fost găsite la un magazin de lângă autogară.

UPDATE

Reacția Lidl:

”Ca urmare a articolului referitor la situația din magazinul Lidl din Cluj-Napoca, publicat pe data de 14.04.2020, Lidl România aduce următoarele precizări:

Sănătatea și siguranța clienților noștri sunt prioritare pentru noi, de aceea luăm în permanență măsuri pentru a ne asigura că produsele noastre corespund celor mai înalte standarde de siguranță alimentară și avem grijă ca magazinele noastre să respecte toate normele de igienă în vigoare. Acest lucru este valabil și pentru magazinul nostru din Cluj-Napoca, de pe strada Bună Ziua.

Mai mult, Prospețime zilnic este promisiunea pe care le-o facem de mai bine de 8 ani românilor care aleg produsele din Piața Lidl. Avem principii clare cu privire la asigurarea prospețimii la raionul de legume și fructe, unul dintre acestea fiind verificarea fructelor și legumelor, în fiecare ora, de către unul dintre colegii noștri, special instruit în acest sens. De aceea, au fost imediat retrase de la vânzare fructele și legumele care prezentau deficiențe.

În ceea ce privește informația referitoare la ouăle proaspete, atragem atenția că acestea respectă cerințele prevăzute de lege pentru a fi comercializate. Ouăle în discuție provin de la găini crescute la sol. Aceste ouă, raportat la modalitatea specifică de creștere a găinilor, sunt net superioare celor provenite de la găini crescute în sistem intensiv (în baterii). Având în vedere această particularitate, este firesc ca un mic procent din ouăle produse să prezinte pe coajă anumite impurități - având în vedere mediul de creștere a găinilor (la sol, într-un mod cât mai apropiat de mediul natural). Acest aspect nu constituie însă o problemă din punct de vedere al siguranței alimentului, nu pune în pericol sănătatea consumatorului și nici nu reprezintă o abatere de la normele legale în vigoare aplicabile. Oul, în starea lui naturală poate conține pe suprafața lui microorganisme și alte materii. Cu toate acestea, interiorul oului este steril. Coaja din calciu și membranele cu care este învelit la exterior și interior asigură că acesta este și rămâne steril. Ouăle nu se spală dacă sunt depozitate tocmai pentru a nu se distruge acea membrană externă de protecție. Altfel, coaja, care este în mare parte din calciu, devine permeabilă și există pericolul contaminării interiorului. În plus, există un proces de selecție al ouălor la nivel de producător, astfel încât ouăle care prezintă murdărie în afara standardelor de calitate să fie îndepărtate. Menționăm că ouăle care sunt sparte în cofraj sunt îndepărtate imediat cum au fost identificate.

În ceea ce privește distanțarea socială impusă de contextul actual, subliniem faptul că încă de la apariția primelor cazuri în România, am implementat în magazinele noastre o serie de măsuri care să prevină răspândirea virusului SARS-COV2 în rândul populației, precum indicatoare pe podea pentru a păstra distanța la casa de marcat, mesaje audio în magazin, montarea unor afișe și a panourilor prin care li se aduc la cunostință clienților normele de distanțare socială impuse prin Ordonanțele Militare.

Totodată, dorim să clarificăm faptul că în magazinul Lidl nu au fost constatate neconformități în ceea ce privește carnea sau produsele din carne.

În încheiere, accentuăm faptul că siguranța și sănătatea clienților noștri sunt deosebit de importante, dar și că acordăm o atenție sporită atât calității produselor noastre, cât și curățeniei din magazinele noastre.”

 

 

 

 

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.