Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat sângeros în Libia. Cel puţin şapte morţi într-un atentat la Benghazi

www.dailystar.co.uk
sirte mistrata Libia

Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 20 au fost rănite joi seară într-un atentat cu o maşină capcană în centrul oraşului Benghazi, în estul Libiei, a informat un responsabil local din cadrul serviciilor de securitate, citat de AFP preluat de agerpres.

Maşina a explodat în apropierea Hotelului Tibesti, pe o arteră comercială unde viaţa nocturnă este de obicei animată în cursul lunii sfinte musulmane de post a Ramadanului, a adăugat responsabilul sub acoperirea anonimatului, precizând că victimele sunt civili.

Atentatul nu a fost revendicat deocamdată. Dar responsabilul libian a acuzat "celulele teroriste în adormire care doresc să trimită un mesaj potrivit căruia Benghazi nu este un oraş sigur".

Localitatea situată la 1.000 de kilometri est de capitala Tripoli se află sub controlul Armatei Naţionale Libiene (ANL) autoproclamate de omul puternic din estul Libiei, mareşalul Khalifa Haftar, ostil guvernului instalat la Tripoli şi recunoscut de comunitatea internaţională.

Benghazi a fost teatrul unui dublu atentat la sfârşitul lui ianuarie soldat cu aproape 40 de morţi. La 9 februarie, un nou atentat a făcut un mort şi circa 150 de răniţi, de asemenea în faţa unei moschei.

La aproape şapte ani de la revolta care l-a alungat de la putere pe dictatorul Muammar Gaddafi, Libia se confruntă cu lipsa de securitate şi rivalităţile politice.

Oraşul Benghazi a fost marcat de violenţe, în special împotriva reprezentanţelor diplomatice şi a forţelor de securitate. Un atac asupra consulatului american, la 11 septembrie 2012, a costat viaţa ambasadorului Christopher Stevens, precum şi a altor trei americani.

În 2017, ANL a reuşit să elibereze ultimul cartier din Benghazi aflat în mâinile luptătorilor islamişti din 2014, după trei ani de lupte sângeroase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.