Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat sângeros la un spital din Pakistan: Zeci de morţi şi răniţi

atentat Pakistan

Peste 70 de persoane au murit şi alte multe zeci au fost rănite luni după ce un kamikaze şi-a detonat încărcătura explozivă în mijlocul unei mulţimi de oameni în doliu aflaţi în faţa unui spital din oraşul pakistanez Quetta (sud-vest), relatează AFP. Bomba a explodat în timp ce o mulţime de circa 200 de persoane, dintre care mulţi avocaţi şi jurnalişti, se strânseseră în faţa serviciului de urgenţă al spitalului din Quetta după asasinarea, cu câteva ore mai înainte, a decanului ordinului avocaţilor baroului din provincie.

''Bilanţul a atins 70 de morţi şi 112 răniţi'', a declarat presei dr. Masoood Nausherwani, şeful serviciilor de sănătate din Balucistan, provincie pakistaneză a cărei capitală este Quetta. Potrivit acestuia, armata este desfăşurată în şi în jurul spitalului oraşului. Cu acest bilanţ, atentatul din Quetta este al doilea din acest an din Pakistan după atacul din martie într-un parc pentru copii din Lahore (nord-est), soldat cu 75 de morţi.

Atentatul de luni şi asasinarea şefului baroului au fost revendicate de către o facţiune a talibanilor pakistanezi, Jamaat-ul-Ahar, care a revendicat deja atentatul din Lahore. Anterior, potrivit DPA, gruparea islamistă Stat Islamic (SI) a afirmat că se află în spatele atentatului de la spitalul Quetta, agenţia germană notând că grupările militante din Pakistan se întrec între ele în revendicarea rolului lor în comiterea unor mari atacuri. După explozia de luni, corpuri neînsufleţite zăceau pe pământ într-o baie de sânge şi de geamuri sparte, în timp ce supravieţuitori în stare de şoc încercau să-şi revină, potrivit corespondentului AFP la faţa locului. Numeroase victime purtau costum şi cravată. Jurnalistul AFP se afla la 20 de metri de mulţime în momentul în care a răsunat explozia. ''Erau nori negri enormi şi praf. M-am întors fugind către locul exploziei şi am văzut corpuri dispersate şi numeroşi răniţi plângând. Era tot o baie de sânge, bucăţi de carne şi de membre de corpuri umane'', povesteşte corespondentul AFP, adăugând că membri ai personalului medical, plângând, s-au deplasat în grabă la locul atentatului pentru a le acorda ajutor victimelor.

Şeful baroului din provincie, Bilal Anwar Kasi, a fost ucis luni dimineaţa de către necunoscuţi înarmaţi în timp ce pleca la serviciu. Premierul pakistanez, Nawaz Sharif, a condamnat atacul şi a ordonat noi măsuri de securitate. Balucistanul, situat la frontiera cu Iran şi Afganistan şi bogat în petrol şi gaze, este zguduit de violenţe confesionale între sunniţi şi şiiţi, de atacuri islamiste şi de o insurecţie separatistă, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.