Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentate în Catalonia: Doi bărbaţi au fost arestaţi în Maroc

www.deadline.com
atentat Barcelona

Doi bărbaţi suspectaţi de legături cu dublul atentat comis în Catalonia pe 17 şi 18 august au fost arestaţi în Maroc, a anunţat marţi, la Rabat, ministrul de interne spaniol Juan Ignacio Zoido, transmite agenţia France Presse, potrivit Agerpres.

''Graţie contactelor permanente şi colaborării dintre cele două ţări, serviciile de securitate marocane au procedat aici, în Maroc, la două arestări legate de atentatele de la Barcelona şi Cambrils. Nu doresc să intru în detalii, întrucât ancheta încă este în desfăşurare'', a spus oficialul spaniol, aflat în cea de-a treia vizită în Maroc de la finalul anului trecut. 

Zoido se află la Rabat pentru 'un schimb la cel mai înalt nivel' cu omologul său marocan, Abdelouafi Laftit, în legătură cu ancheta din Spania privind atentatele comise în urmă cu două săptămâni şi soldate cu 16 morţi. 

Principalii suspecţi ai acestor atentate, revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic, sunt marocani sau de origine marocană. Majoritatea dintre ei trăiau în Europa de mai mulţi ani. 

Marocul ''colaborează strâns cu forţele de securitate spaniole'', au subliniat cei doi miniştri de interne. 

Laftit s-a referit la implicarea marocanilor din diaspora în atentatele comise în Europa în ultimii ani. ''Copiii imigranţilor marocani din a doua şi a treia generaţie, care au văzut lumina zilei în ţările europene, au nevoie de o atenţie cu totul specială pentru a scăpa din ghearele terorismului, în principal în sânul moscheilor necontrolate sau în mâinile anumitor imami extremişti'', a subliniat el. 

Potrivit imaginilor difuzate de canalul de televiziune marocan 2M, o altă întâlnire importantă a avut loc marţi, la Rabat, între înalţi oficiali din domeniul securităţii marocani şi spanioli, printre care şeful contraspionajului marocan, Abdelatif Hammouchi, şi şeful serviciului de informaţii al Gărzii Civile spaniole, Pablo Salas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.