Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentate la Bruxelles: Agenţi de poliţie la Zaventem denunţă lacune în sistemul de securitate

deredactie.be
Zaventem

O sută de agenţi ai poliţiei federale (din aproximativ 391 care lucrează la Zaventem), responsabili cu securitatea în aeroportul Bruxelles-National, au trimis miercuri o scrisoare şefilor lor ierarhici, relatează ziarul belgian Le Soir, miercuri, în ediţia online. 

"22 martie 2016. Pentru fiecare poliţist, fiecare poliţistă ce lucrează în serviciul poliţiei aeroportului Zaventem, data la care el (ea) se aştepta ca aşa ceva să se întâmple...Cu toate acestea, noi toţi, fiecare dintre noi trebuia să îşi facă datoria... În condiţii care credem că puteau fi evitate şi ar fi trebuit evitate. Fiecare membru al echipei de intervenţie este conştient de acest lucru. Această scrisoare este expresia frustrării poliţiştilor din prima linie faţă de o proastă gestionare, un strigăt pentru securizarea aeroporturilor naţionale", afirmă agenţii de poliţie în scrisoare. 

În această scrisoare deschisă în limba olandeză, agenţii poliţiei aeroportuare scot în evidenţă după atentatele de la Zaventem laxismul ce a predominat în materie de securizare şi negarea unor semnale: "Lipsa de securizare ar fi putut fi un avantaj pentru cei care au recunoscut terenul pentru terorişti", conchid semnatarii scrisorii. 

Potrivit sindicatelor, această scrisoare reflectă starea de nelinişte a multor agenţi. 

Ea subliniază lipsa de control în locuri unde, de exemplu, maşinile se pot apropia de clădirea aeroportului fără nicio supraveghere. Agenţii de poliţie subliniază de asemenea că mulţi dintre muncitorii angajaţi la centrul de triere a bagajelor pe pista aeroportului ar avea antecedente penale, "de multe ori pentru fapte penale grave". 

De asemenea, ei subliniază penuria de personal, "armele depăşite", "îmbătrânirea materialului rulant", "infrastructura abominabilă" ce împiedică să se procedeze în acelaşi timp la fotografiere şi preluarea amprentelor digitale, notează Le Soir.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.