Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentate la Paris: Tatăl şi fratele unuia dintre kamikaze, arestaţi (surse apropiate anchetei)

atentate paris atentat

Tatăl şi fratele unuia dintre kamikaze care au ucis 89 de persoane deschizând focul vineri seară în sala de concerte Bataclan din Paris au fost arestaţi sâmbătă seară şi percheziţii aveau loc la domiciliul lor, au declarat pentru AFP surse apropiate anchetei. 

Operaţiuni erau în curs de desfăşurare la domiciliul tatălui acestui francez de 29 de ani din Romilly-sur-Seine (centru-est) şi în locuinţa fratelui său din Bondoufle, în regiunea pariziană, potrivit acestor surse.

Alte arestări şi percheziţii au avut loc în anturajul lor familial din aceste două regiuni, a precizat o altă sursă apropiată anchetei. 

"Fratele teroristului, în vârstă de 34 de ani, s-a prezentat la poliţia din Créteil (în apropiere de Paris) înainte de a fi plasat în arest", au explicat aceste surse pentru France Presse. Tatăl său a fost de asemenea arestat. 

Acest kamikaze, unul dintre cei trei autori ai unei luări de ostatici la Bataclan unde 89 de persoane au fost ucise, era născut la Courcouronnes, aproape de Paris. El a făcut obiectul unei fişe a serviciilor de informaţii pentru radicalizare, a anunţat sâmbătă procurorul Parisului Francois Molins. 

Bărbatul a fost condamnat de opt ori de către justiţie pentru delicte de drept comun între 2004 şi 2010. 

"El a făcut obiectul unei fişe S în 2010 pentru radicalizare, dar nu a fost niciodată implicat într-un dosar de filieră sau asociaţie criminală în legătură cu o organizaţie teroristă", a explicat procurorul, precizând că el nu a fost niciodată încarcerat.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.