Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentatele de la Paris: ALERTĂ cu bombă la Bruxelles

anti tero bruxelles paris

UPDATE 2: Presa belgiană dezminte informaţia că persoana arestară ar fi Abdelhamid Abaaoud, un belgian de 27 de ani care face parte din gruparea Stat Islamic (Daech) şi care ar fi supervizat atentatele de vineri de la Paris.

UPDATE 1: Un al optulea terorist implicat în organizarea atentatelor de vineri seara de la Paris a fost arestat luni în Belgia, anunţă Digi 24. Anterior, o alertă cu bombă a fost raportată luni dimineaţă în cartierul Loi, pe stradă Joseph II, din Bruxelles, la aproximativ 300-400 de metri de clădirea principala a Comisiei Europene.

Ştirea iniţială:

O operaţiune a poliţiei este în curs de desfăşurare în cartierul Molenbeek din Bruxelles, acţiunea având legătură cu unii dintre autorii atacurilor de la Paris, informează luni media locală, preluată de DPA şi AFP, citate de Agerpres. 

Potrivit publicaţiei La Derniere Heure o sută de poliţişti participă la operaţiune. Forţele speciale ale poliţiei folosesc portavoci pentru a le cere locatarilor să-şi tragă draperiile de la geamuri şi să-şi arate mâinile şi au somat o persoană dintr-o clădire pe strada Delaunoy să iasă afară, relatează RTBF. 

Jurnalişti din zonă au relatat că au auzit zgomote de detonare. Ulterior poliţia a confirmat că a utilizat gaze lacrimogene. O persoană cu cagulă a fost reţinută, relatează La Derniere Heure. Potrivit unor informaţii citate de Le Soir, un individ a fost reţinut în jurul orei locale 11.00 pe strada Ransfort.

***

Autorităţile franceze au reţinut 23 de persoane şi au confiscat 31 de arme în contextul unor ample percheziţii în noaptea de duminică spre luni în cadrul stării de urgenţă instituite după atentatele de la Paris, a anunţat ministrul de interne Bernard Cazeneuve, citat de AFP. 

Ministrul a dispus în cursul ultimelor 48 de ore '104 de decizii de arest la domiciliu în cazul unor indivizi care au făcut obiectul unei atenţii speciale din partea serviciilor noastre'. 

La zece luni după atacul de la redacţia săptămânalului Charlie Hebdo, Franţa este din nou în stare de şoc după un val de atentate teroriste fără precedent. În ţară a fost instituită starea de urgenţă după seria de atacuri comise vineri noaptea în şase locuri diferite din Paris şi soldate cu 129 de morţi şi cel puţin 350 de răniţi, dintre care 99 în stare foarte gravă, potrivit celui mai recent bilanţ. Până în prezent autorităţile franceze au identificat 103 dintre persoanele decedate în atentate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.