Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentatele din 2015 de la Paris: Solistul formaţiei americane Eagles of Death Metal, la audieri

atentat Paris

Solistul formaţiei americane Eagles of Death Metal, Jesse Hughes, a relatat marţi la un tribunal din Paris evenimentele înspăimântătoare trăite la 13 noiembrie 2015 în Paris, în sala de concerte Bataclan atacată de jihadişti, subliniind că acea seară i-a "schimbat viaţa pentru totdeauna", informează AFP.

Cu o voce tare şi clară, Jesse Hughes a rememorat cum, "în mijlocul concertului", a auzit focuri de armă. "Venind dintr-o comunitate deşertică din Florida, cunosc sunetul armelor. Am recunoscut că erau împuşcături", a spus el. "Ştiam ce se va întâmpla, am simţit că moartea se apropie de mine", a adăugat solistul.

În acea seară, "90 dintre prietenii mei au fost ucişi într-o manieră odioasă în faţa noastră", a mărturisit el emoţionat adăugând: "toţi cei care au fost la concert în acea seară erau prietenii mei", potrivit Agerpres.ro.

"Ceea ce au încercat să facă agresorii în acea noapte a fost să reducă la tăcere bucuria adusă de muzică, dar au eşuat", a continuat cântăreţul, care a precizat că le-a "iertat" pe "sărmanele suflete care au comis aceste fapte".

"Mă rog pentru ei şi pentru sufletele lor, ca lumina Domnului nostru să strălucească asupra lor", a spus Jesse Hughes, un creştin devotat, înainte de a încheia cu cuvintele cântăreţului Ozzy Osbourne: "You can't kill rock'n'roll" ("Nu poţi ucide rock'n'roll-ul").

Solistul trupei de hard rock a părăsit apoi sala. El a îmbrăţişat mai multe părţi civile. Unele persoane au plâns. Jesse Hughes a plâns la rândul său.

Atacurile jihadiste din 13 noiembrie 2015 au lăsat în urmă 130 de morţi şi sute de răniţi la Paris şi la Saint-Denis, suburbie din nordul capitalei.

Procesul a fost reluat marţi, după o pauză de o săptămână din cauza unui caz de COVID-19 în rândul inculpaţilor.

Câteva zeci de supravieţuitori sau rude ale victimelor trebuie să depună mărturie până vineri, fiind programate câteva douăzeci de audieri pe zi.

Marţi, în cadrul celei de-a 122-a audieri din acest proces început în septembrie, trebuie să depună mărturie şi Eden Galindo, chitarist al grupului Eagles of Death Metal la acea vreme.

Concertul de la Bataclan a fost întrerupt brusc în seara zilei de 13 noiembrie 2015 de focuri de Kalaşnikov. Un număr de 90 de persoane prezente în sală au murit.

Membrii grupului "sunt la fel ca alte victime; ei trăiesc cu amintirile lor dureroase, cu traumele lor. S-au confruntat, de-a lungul anilor, cu un sentiment major de vinovăţie; era concertul lor", a declarat pentru AFP înainte de audiere avocata lor, Claire Josserand-Schmidt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.