Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentatul de la Curtea de Apel din Atena, revendicat de o grupare de extremă stânga

atena

Grupul Combatanţilor Populari, o mică grupare greacă de extremă stânga, a revendicat atentatul cu bombă de pe 22 decembrie la un tribunal din Atena care a provocat pagube importante dar în care nu a fost rănită vreo persoană, scrie The Associated Press, conform news.ro.

Gruparea - cunoscută şi ca Grupul Rebelilor Populari -  a anunţat într-o postare pe un site de extremă stânga, miercuri, că a atacat Curtea de Apel din Atena în semn de protest faţă ceea ce denunţă drept o părtinire de care au dat dovadă judecători, în cazuri importante, în favoarea unor oameni bogaţi şi puternici.

Tribunalele greceşti nu au soluţionat favorabil contestări în justiţie a unor dureroase tăieri de salarii şi creşteri de impozite, implementate în cadrul programului de salvare a ţării de la faliment, le mai reporşează gruparea instanţelor elene.

Grupul a revendicat, de asemenea, tiruri de armă asupra reşedinţei ambasadorului Germaniei la Atena, în urmă cu patru ani, dar şi atentate cu bombă vizând o federaţie industrială greacă, la sfârşitul lui 2015, şi în faţa unei bănci, în aprilie.

În toate aceste oncidente nu a fost rănită vreo persoană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.